Παραχώρηση δωρεάν χρήσης δημοτικής έκτασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, ενέκρινε την εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων, για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικής έκτασης στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην έκταση που βρίσκεται στο Φλαμούλι Τρικάλων, θα εγκατασταθεί σύστημα Περιβαλλοντικού Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού (ΠΑΜΣ).

Η δημοτική έκταση είναι 100 μ2 και η ΕΜΥ όσο και η Πολεμική Αεροπορία δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητο κατάλληλο για την εγκατάσταση και σωστή λειτουργία ΠΑΜΣ και ότι ο χώρος όπου μέχρι πριν μερικά χρόνια λειτουργούσε ο μετεωρολογικός σταθμός είναι πλέον ακατάλληλος για την επιθυμητή από την Ε.Μ.Υ. χρήση.

Το σύστημα ΠΑΜΣ αποτελεί την εμπλουτισμένη έκδοση συστήματος αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της ΕΜΥ, στο οποίο πέραν των βασικών αισθητήρων καταγραφής των μετεωρολογικών παραμέτρων περιλαμβάνονται επιπλέον αισθητήρες γεωργικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση και η λειτουργία του ΠΑΜΣ, θα συμβάλει στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην αγροτική ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την μετεωρολογική υποστήριξη της ευρύτερης περιοχής.