Πανικός στην Ιταλία από το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του «κοροναϊού»

Ένας 78χρονος Ιταλός που είχε προσβληθεί από κοροναϊό είναι ο πρώτος θάνατος Ευρωπαίου από τον θανατηφόρο ιό.

Ο 78χρονος απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από 10 ημέρες νοσηλείας για άλλη ασθένεια και μετά την νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού.

Οι Αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε 11 πόλεις στα βόρεια της χώρας, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα του ιού, με τον αριθμό τους να φτάνει στα 59.

Την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό, καθώς διαγνώσθηκε και στην πόλη αυτή ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό. Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα ζήτησε από τους πιστούς να μη φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης αύριο στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι και όχι με το στόμα.

Στους 10 Δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Απόψε συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης για να εξεταστεί η ανάγκη λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

«Είμαστε έτοιμοι να εγκρίνουμε, αν χρειαστεί, νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες ότι στην φάση αυτή βάλαμε σε καραντίνα όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς του κοροναϊού», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη από τον «Covid-19» ήταν 80χρονος Κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι και είχε φθάσει στην Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι.

Ο θάνατος αυτός ήταν τότε ο πρώτος έξω από την Ασία και ο πρώτος στην Ευρώπη.