Πάλι με χρόνια και καιρούς…

Μετά από μια πολύμηνη προσμονή, απέκτησε η εστίαση στα Τρίκαλα κανόνες σχετικής κανονικότητας με μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον covid-19.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, τα «Μανάβικα» στα Τρίκαλα, απέκτησαν ξανά «ζωή» με την επαναλειτουργία  επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης.

Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων έγινε αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και σερβιρίστηκαν καθήμενοι πελάτες χωρίς …μουσική σε ένα ωράριο λειτουργίας που ισχύει μέχρι τις 10.45 το βράδυ.

Φυσικά, επιτρέπεται και μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων η παροχή των υπηρεσιών take away και delivery, χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των καταστημάτων.

Με μέγιστο όριο τα 6 άτομα ανά τραπέζι, τήρηση ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και δυνατότητα χρήσης μπαρ (σε εξωτερικό χώρο) με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μ. για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό, απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, απολύμανση τραπεζιών κατά την εναλλαγή των πελατών, τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι και υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η επαναλειτουργία καταστημάτων που βρίσκονται εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μπορούν να παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες take away και delivery.

Στα ξενοδοχεία, επιτρέπεται η επαναλειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και cafe των ξενοδοχείων που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, με την τήρηση των παραπάνω μέτρων που ισχύουν και για τα καταστήματα εστίασης, η επαναλειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και cafe σε εσωτερικούς χώρους, με αποφυγή συνωστισμού, τήρηση των ίδιων αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων όπως και στα καταστήματα εστίασης, υποχρεωτική χρήσης μάσκας από το προσωπικό και από τους διαμένοντες κατά την αναμονή, μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, πληρότητα 50% της δυναμικότητας επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας και 40% επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας, απαγόρευση ζωντανής μουσικής και απαγόρευσης πραγματοποίησης εκδηλώσεων, συναθροίσεων, δεξιώσεων. Επίσης, ισχύουν οι ίδιοι υγειονομικοί όροι (απολυμάνσεις, μάσκα, απολυμαντικά κ.α.)

Για όλους τους εργαζόμενους υπάρχει υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.