Ουδείς ανεύθυνος στην Δημοκρατία μας

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι ίσως η κρισιμότερη της Μεταπολίτευσης. Θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι.

Ο κόσμος της μεταρρυθμιστικής Κεντροδεξιάς και ο κόσμος της αναχρονιστικής κρατικοδίαιτης Αριστεράς.
Από την μια, οι δυνάμεις της αδράνειας και της βαθειάς συντήρησης, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στον τόπο, που θέλουν το κράτος λάφυρο του κομματικού στρατού, χωρίς εκσυγχρονισμό των δομών προς όφελος των πολιτών. Με πανάκριβες κρατικές υπηρεσίες, με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης.

Από την άλλη, οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, που επιθυμούν υψηλότερη ανάπτυξη, με μοχλό τις δεξιότητες των συμπολιτών μας και την στήριξη ενός μικρότερου και καλύτερου κρατικού μηχανισμού, έτσι ώστε ο παραγόμενος πλούτος, να διαχυθεί δίκαια στην κοινωνία, με παράλληλη προστασία των αδύναμων και ευαίσθητων ομάδων του λαού μας.  Γιατί χωρίς κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ο πολίτης, ο ελεύθερος Έλληνας ψηφοφόρος, θα επιλέξει. Με το χέρι στην καρδιά, με αυτογνωσία για την επόμενη μέρα, με πλήρη συναίσθηση του χρέους του για το αύριο του τόπου.

Πηγαίνοντας στην κάλπη, θα πρέπει να ξέρει την κρισιμότητα της επιλογής του….  Θα πρέπει να γνωρίζει ότι για  τα επόμενα 4 χρόνια ΔΕΝ θα έχει άλλη ευκαιρία να συνδιαμορφώσει την πορεία της Πατρίδας μας. Θα πρέπει να ξέρει ότι μετά την απομάκρυνση εκ της… κάλπης, υπάρχουν μόνο «κοψοχέρηδες» και όχι ευκαιρίες διόρθωσης του λάθους.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Ας προσέχουν οι πολίτες τις πολλές υποσχέσεις και τα παχιά λόγια και να θυμηθούν «το λεφτά υπάρχουν» και το….. «σκίσιμο των μνημονίων».

Ας θυμηθούν τον Βαρουφάκη και το δραματικό  πρώτο 6μηνο του 2015 και που οδηγήθηκε ο τόπος.
Ας αναλογιστούν πού θα είμαστε τώρα ως χώρα , αν δεν ανατρέπονταν η Κυβέρνηση Σαμαρά απ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την «Χρυσή Αυγή».

Και βέβαια ανάλογα πρέπει να αξιολογηθεί και το πολιτικό προσωπικό που ζητάει την ψήφο του λαού. Να αξιολογηθεί για την επαγγελματική του ανέλιξη, την διαδρομή του στην κοινωνία και τα κοινά, τις θέσεις του για τα προβλήματα των πολιτών.

Γιατί είδαμε πολιτικούς με μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή και σχεδόν μηδενική ή ασήμαντη προσφορά στον τόπο.

Είδαμε και τηλεοπτικούς αστέρες να καταλαμβάνουν έδρες στην Βουλή των Ελλήνων και να παραμένουν άλαλοι και άφωνοι, όταν δεν είναι απόντες, καθόλη την διάρκεια της θητείας τους.

Είδαμε και «άκαπνους» ανθρώπους του «κομματικού σωλήνα», να ανεβαίνουν τα σκαλιά της πολιτικής ιεραρχίας, σε βάρος πετυχημένων επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπων. Από όλα έχει ο… «μπαχτσές».

Ας μην κατηγορούμε πάντα τους άλλους. Εμείς έχουμε το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής. Ας το χειριστούμε σωστά και σοφά. Ας μην παρασυρθούμε από παχιά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Ας εμπιστευτούμε  τους σωστούς ανθρώπους. Αυτούς που ξέρουν και μπορούν να είναι η δική σου φωνή και συνείδηση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ας εμπιστευτούμε την Ν.Δ., την παράταξη του μέτρου και της ευθύνης, να πάει την χώρα ψηλότερα.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Γιατί την λάθος επιλογή, δεν την πληρώνει μόνο αυτός που την κάνει. Την πληρώνει δυστυχώς, ο τόπος και η Πατρίδα μας.

Ηλίας Βλαχογιάννης

Τέως Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Τρικάλων

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ.