Όταν ο … «Δαυίδ» δεν έχασε από τον … «Γολιάθ»

Ήταν 28 Απριλίου 1974 και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, πατά στο χορτάρι του Μαρακανά του γηπέδου των 200.000 θέσεων για φιλική αναμέτρηση με την Βραζιλία που προετοιμάζεται για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Γερμανία για να υπερασπιστεί τον τίτλο της που είχε κατακτήσει το 1970 στο Μεξικό.

Η ΕΠΟ διστάζει να αποδεχθεί την πρόταση των Βραζιλιάνων, αλλά υποχωρεί μπροστά στην επιμονή του Ομοσπονδιακού Προπονητή Αλκέτα Παναγούλια

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία 100.000 θεατών και περίμεναν σόου και πολλά γκολ από τα αστέρια της «Σελεσάο», αλλά οι Έλληνες διεθνείς, υπερέβαλαν εαυτούς και απέσπασαν ισοπαλία 0-0 και αν και φιλικός αγώνας, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη έως τότε επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Το  ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε για τον Ελληνα τερματοφύλακα Τάκη Οικονομόπουλο «Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας είχε χέρια από… μαγνήτη» και ακολούθησαν εγκωμιαστικά σχόλια του ξένου τύπου για την Ελληνική ομάδα.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας της Βραζιλίας Μάριο Ζάγκαλο τόνισε ότι «Η Ελληνική ομάδα δεν ήταν αυτή που μας είπαν. Oι παίχτες της είχαν δύναμη και τεχνική, ποδοσφαιριστές σαν τον Δομάζο, τον Συνετόπουλο και τον Ελευθεράκη μπορούν θαυμάσια να παίξουν στη Βραζιλία».

Η Εθνική Ομάδα αγωνίσθηκε με τους: Οικονομόπουλος (Παναθηναϊκός), Πάλλας (Άρης), Καμπάς (Παναθηναϊκός), Συνετόπουλος (Ολυμπιακός), Ιωσηφίδης (ΠΑΟΚ), Ελευθεράκης (Παναθηναϊκός), Δομάζος (Παναθηναϊκός), Σαράφης (ΠΑΟΚ), Τερζανίδης (ΠΑΟΚ), Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός) και Δεληκάρης (Ολυμπιακός) (65΄Μαύρος (Πανιώνιος)