Όταν γεννήθηκε ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Φεβρουαρίου 1963, όταν έρχονταν στην ζωή στο Μπρούκλιν, ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν που θεωρείται ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών.

Με ύψος 1,98 μ., αγωνιζόταν στην θέση του «σούτινγκ γκαρντ» και αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος του αθλήματος όλων των εποχών από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ψηφίστηκε από την ΔΟΕ τον Δεκέμβριο του 1999 ως ο 4ος αθλητής του αιώνα.

Από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ξεκίνησε την κολεγιακή του πορεία και συνέχισε την καριέρα του στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος με τους «Σικάγο Μπουλς» σε 2 θητείες και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς όπου και τερμάτισε την καριέρα του το 2003 σε ηλικία 40 ετών.

Έχει 10 τίτλους πρώτου σκόρερ του NBA, εκ των οποίων οι 7 συνεχόμενοι από το 1987 έως το 1993, 5 βραβεία καλύτερου παίκτη της κανονικής περιόδου (MVP) του NBA και 6 βραβεία MVP των τελικών του πρωταθλήματος.

Κατέχει τα ρεκόρ για τους υψηλότερους μέσους πόντους που σημειώθηκαν ανά παιχνίδι στην κανονική περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του (30,12 πόντοι ανά παιχνίδι) και στα play-off (33,45 πόντοι ανά παιχνίδι). Κέρδισε επίσης δύο Ολυμπιακούς τίτλους με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Σημείωσε το καλάθι νίκης με λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα από το τέλος του αγώνα, 25 φορές στην καριέρα του.

Συγκαταλέγεται στους πιο διακεκριμένους και αναγνωρίσιμους, αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα.