Όταν «έσβησε» η σπουδαία φωνή του «Μεγάλου Ερωτικού»

Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Ιουλίου 1998 όταν έφευγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών, η τραγουδίστρια Ελευθερία Παπαδαντωνάκη που έγινε γνωστή ως Φλέρυ Νταντωνάκη και μέσα από την συνεργασία της με τον Μάνο Χατζηδάκι στην ερμηνεία της στο δίσκο του «Ο μεγάλος Ερωτικός».

Η Νταντωνάκη ήταν η πρώτη καλλιτέχνιδα που τοποθετήθηκε δημοσίως στην Αμερικανική τηλεόραση ενάντια στην Χούντα, κατηγορώντας την Αμερικανική Κυβέρνηση για τον ρόλο της. Τάχθηκε υπέρ του αντιδικτατορικού κινήματος και έδειξε την υποστήριξή της τραγουδώντας σε συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο ξεκίνημά της τρομαγμένη από την κοσμοσυρροή εγκατέλειψε το πάλκο, για να επιστρέψει τελικά και να αποθεωθεί για την ερμηνεία της. Η τελευταία της δισκογραφική εμφάνιση ήταν το 1986, όταν τραγούδησε το Τραγούδι της νύχτας στον δίσκο Τσιμεντένια Τρένα του συγκροτήματος «Τερμίτες» και η τελευταία της εμφάνιση επί σκηνής στην μπουάτ «Ζυγός» στην Πλάκα.

Έκτοτε αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Έμεινε απομονωμένη με τη μητέρα της και την κόρη της.

Αποξενωμένη, με την ψυχική της υγεία διαταραγμένη, προσβλήθηκε από καρκίνο.

Το μνήμα της βρίσκεται στο κοιμητήριο της Παιανίας, δίπλα σε αυτό του Μάνου Χατζιδάκι ο οποίος είχε αποθεώσει την φωνή της.