Ορκωμοσία 149 νέων Υπαστυνόμων Β’

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 149 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, του Γ. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχάηλ Καραμαλάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Ταξίαρχο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σταύρο – Νεκτάριο Κιούλο.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Χθες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους.

Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί 8 εξάμηνα και χωρίζεται σε 4 εκπαιδευτικά έτη.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν την δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εισαγωγή των Σπουδαστών στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.