Ομιλία νίκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με μια ομιλία νίκης, από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, οι εργασίες του 12ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ., με σύνθημα: «Ελλάδα Μπορούμε».

Έχοντας ως ακροατήριο τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα και έδωσε τις δίκαιες και αποτελεσματικές λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της ΝΔ, η οποία θα εφαρμοστεί με την εκλογική της πρωτιά, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι: οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τα επόμενα χρόνια, να ζήσουν σε μια κανονικότητα, με βέβαιες προσδοκίες για ένα δικαιότερο βιοτικό επίπεδο και για μια καλύτερη ζωή.

Για να γίνουν όλα αυτά, απαιτείται η δρομολόγηση των αναγκαίων αλλαγών. Στην αιχμή του δόρατος της στρατηγικής της ΝΔ βρίσκονται οι αλλαγές στη φορολογία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναγκαία, όμως, προϋπόθεση όλων των μεταρρυθμίσεων αποτελούν η κοινωνική ηρεμία και η αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας. Αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική ηρεμία αποτελεί η αποκατάσταση του δικαίου. Αναγκαία προϋπόθεση της κοινωνικής ηρεμίας αποτελεί η διασφάλιση για τα μείζονα εθνικά μας θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι, με σύμμαχό του την πλατιά κοινωνική βάση, όλα αυτά τα τραύματα, που προκάλεσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα επουλωθούν.

Η Ν.Δ, πάντα σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να υπονομεύσει τους θεσμούς, να διχάσει, να λαϊκίσει και να τραυματίσει την εθνική μας περηφάνια, θα ακολουθήσει μια πολιτική που θα επουλώσει τα τραύματα.

Σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ν.Δ δεν θα αναγνωρίζει την κοινωνία μας σε ημετέρους και υμετέρους, αλλά ως ένα σύνολο, δυνατό, υπερήφανο, ως ένα σύνολο ανθρώπων, με ανάγκη η οικογένειά τους να είναι ασφαλής, με πίστη στη δύναμη της εργασίας τους, με κινητήρια δύναμη της ζωής τους την αξιοκρατία  και με αγάπη για την πατρίδα.

Στο 12ο συνέδριο της Ν.Δ, σηματοδοτήθηκε η πορεία μας προς την εκλογική
νίκη.

Στο 12ο συνέδριό μας, όμως, περιγράφηκε και η μεγάλη ευθύνη της
Ν.Δ, ως η επόμενη κυβέρνηση.

Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να υπομείνει άλλα ψέματα, άλλα λάθη και άλλες ανεκπλήρωτες προσδοκίες.

Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να πετύχει και θα πετύχει.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά μου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην
επαναστατική πρόταση της Ν.Δ, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη
φορά παρουσίασε στο συνέδριό μας. Την εκκίνηση στρατηγικής για την
κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου μισθού
με ποσοστό διπλάσιο, από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, τα
επόμενα χρόνια.

Η πρόταση αυτή καθρεφτίζει τον αγώνα που θα δώσει η Ν.Δ. για δικαιότερες εργασιακές συνθήκες, σε αντιδιαστολή με την καθήλωση, στην οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους κάθε ηλικίας.

Η πρόταση αυτή αποκαλύπτει το πόσο καλύτερα μπορούμε να ζήσουμε, εάν υποστηρίξουμε όλοι μαζί το ξεμπλοκάρισμα της οικονομίας, εάν υποστηρίξουμε, δηλαδή, το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Η πρόταση αυτή αποκαλύπτει τις προσδοκίες που ρεαλιστικά μπορούν να αναπτύξουν η Ελληνίδα και ο Έλληνας, μέσα από την υλοποίηση των βαθιών αλλαγών που προτείνει και είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή, με την εκλογή του ως πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 12ο συνέδριο σήμανε την απαρχή μιας προεκλογικής περιόδου, στο τέλος της οποίας, η Ελλάδα θα έχει μια νέα κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Ν.Δ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θανάσης Λιούτας