Οι θυσίες του Ελληνικού λαού για την Εθνική Άμυνα είναι επείγουσα προτεραιότητα

Η διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη και κυρίως τα αποτελέσματα αυτής, όπως καταγράφηκαν στο κοινό ανακοινωθέν, ελπίζω να αφυπνίσουν όλους εκείνους, εντός και εκτός της χώρας, που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η συμπαράταξη των Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων, αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων….

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, είδαμε χώρες να αγνοούν την εταιρική μας σχέση και να ευνοούν την Τουρκία, για στενά δικά τους συμφέροντα….
Ιδιαίτερα η στάση της Γερμανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας , πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά….

Και δεν μιλάω για την Ρωσία του «Ορθόδοξου» Πούτιν που η σχέση του με την Τουρκία, προσομοιάζει με «εγκάρδια συνεννόηση», άλλων εποχών…

Η Τουρκία του Ερντογάν , τα παίζει όλα για όλα… Νομίζει ότι τώρα είναι η κατάλληλη για αυτήν στιγμή, να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, σε αυτά που θεωρεί «διαφορές» με την Ελλάδα.

Η χώρα μας πρέπει τάχιστα να τρέξει τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μικροκομματικές μεμψιμοιρίες και παράλληλα να ασκήσει μια πιο ενεργητική εξωτερική πολιτική, συντασσόμενη ξεκάθαρα με εκείνες τις δυνάμεις που τα συμφέροντα τους, ταυτίζονται  με τα δικά μας.

Είναι πολύ παρήγορο ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας , ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα κόμματα, δείχνουν να ταυτίζονται ως προς τον προσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής και τις συμμαχίες μας.

Προφανώς και δεν πρέπει να ανησυχεί ο Ελληνικός λαός. Θα πρέπει όμως να ενημερωθεί καλύτερα, για να μην νοιώθει ότι οι θυσίες του για την Εθνική μας Άμυνα, δεν είναι επείγουσα προτεραιότητα και μπορούν να περιμένουν.

Ηλίας Βλαχογιάννης