Ωφελούνται 11.500 ΑμεΑ χαμηλού εισοδήματος σε όλη την Θεσσαλία

Στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης των εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούν τα ΑμεΑ στις καθημερινές μετακινήσεις τους  με τις δημόσιες συγκοινωνίες, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στο  πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «inGOV».

H πιλοτική δράση αποτελεί παράδειγμα «καλής πρακτικής» για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οδηγεί σε απλοποίηση  διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των ανθρώπων με αναπηρία.

Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι  με αναπηρία, χαμηλού εισοδήματος ωφελούνται σε όλη την Θεσσαλία από την έκδοση ψηφιακών εκπτωτικών καρτών για μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι πολίτες με αναπηρία άνω του 67% και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια δικαιούνται να λάβουν κάρτα από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν με μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα στην πόλη και να πληρώνουν την μισή τιμή όλων των εισιτηρίων δημόσιων συγκοινωνιών μεταξύ πόλεων. Για την έκδοση της κάρτας έκπτωσης, ένας πολίτης ΑμεΑ, πρέπει να υποβάλει λίστα απαιτούμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Μονάδας Αρχής όπου ζει. Επιπλέον, η κάρτα έκπτωσης θα ανανεώνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την σχετική ετήσια υπουργική απόφαση.