Οφείλουμε να αποδείξουμε στην νέα γενιά ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Τοπικές, Περιφερειακές αλλά και επιχειρηματικές «δυνάμεις» του Νομού Τρικάλων, βρέθηκαν στο πλευρό της Κατερίνας Παπακώστα, κατά την διάρκεια της πρόσφατης κεντρικής προεκλογικής της ομιλίας στον «Μύλο Ματσόπουλου».

Η Υποψήφια Βουλευτής, παρά την μεγάλη επιτυχία της συγκέντρωσης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεν εφησυχάστηκε και συνέχισε ακάθεκτη το έργο της, με επισκέψεις σε Δημοτικά Διαμερίσματα αλλά και τοπικές Υπηρεσίες.

«Υποσχέθηκα ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας, και φρόντισα να το τηρήσω στο ακέραιο. Τώρα, ζητώ για ακόμα μία φορά την στήριξη και την εμπιστοσύνη της», ανέφερε, απευθυνόμενη στους κατοίκους της Φαρκαδόνας, αλλά και του Δήμου Μετεώρων.

Αναφερόμενη στην ανάγκη συσπείρωσης των δυνάμεων της Ν.Δ, η κ. Παπακώστα, τόνισε πως «δεν πρέπει να επιτραπεί καμία χαμένη ψήφος που θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη παραληρηματικών ιδεολογιών που θα θέσουν σε κίνδυνο το κυβερνητικό έργο.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δίνει απλώς ψήφο εμπιστοσύνης σε μία παράταξη, αλλά στο ίδιο το μέλλον της χώρας».

Εντωμεταξύ, με ομάδα νέων, φίλων και υποστηρικτών της, κατέφθασε σε ραδιοφωνικό στούντιο της Καλαμπάκας στην τελευταία της συνέντευξη πριν τις κάλπες.

Η κ. Παπακώστα, ανέφερε πως η αναγνώριση του κόσμου, αποτέλεσε πάντοτε για την ίδια κινητήριο δύναμη και πως μετά την άνευ προηγουμένου προσέλευση του κόσμου στην κεντρική της προεκλογική ομιλία, είναι περισσότερο έτοιμη και ώριμη για μία νέα 4ετία αγώνων και διεκδικήσεων.

Η πρώην Βουλευτής, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πολιτική τοποθέτηση των δύο αντίπαλων παρατάξεων, χαρακτηρίζοντας «αδέξιες» τις κινήσεις και δηλώσεις του αρχηγού του ΠαΣοΚ- ΚΙΝ.ΑΛ, ενώ με ακόμα μεγαλύτερη αυστηρότητα, μίλησε για «επικίνδυνες πολιτικές τοποθετήσεις από έναν αποδεδειγμένα ανάξιο αρχηγό, της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρώντας δεδομένη την υπεροχή της Ν.Δ. στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, η Υποψήφια Βουλευτής, μίλησε για το σχέδιο της για την ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων, θέτοντας, σαφώς στο επίκεντρο την αξιοποίηση του Ε65, ο οποίος, όπως ανέφερε «δεν είναι απλά ένας δρόμος, αλλά ένα έργο υποδομής που ανοίγει νέους ορίζοντες για τον τόπο».

Η κ. Παπακώστα μίλησε για «προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, μετά την έξοδο από την οδική απομόνωση, που θα φέρει η παράδοση του έργου μέχρι το τέλος του 2025».

Δείχνοντας για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται στον Νομό, παρά τις όποιες αντιξοότητες, η Υποψήφια Βουλευτής, δήλωσε πως μέσα στα σχέδια της για την ερχόμενη 4ετία, είναι σαφώς η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως δε των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι κατά την ίδια είναι περισσότερο αδικημένοι, παρόλο που το έργο τους είναι δυσανάλογα απαιτητικό.

«Θεωρώ ηθικό καθήκον ενός πολιτικού, να είναι δίπλα στον πολίτη. Αυτό προσπάθησα να κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω με ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η ανταπόκριση που εισπράττει από τον κόσμο στις περιοδείες, με αποκορύφωμα την προεκλογική της ομιλία, αποδεικνύει πως η επιλογή της δικαιώνεται.

Μιλώντας για την μηνυματική πολιτική που πρεσβεύει, τόνισε πως στόχος της, καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της ήταν να αποδείξει πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι, αλλά και να παρακινήσει την νέα γενιά, να μην απαξιώνει την πολιτική, και να τολμήσει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά του τόπου.

«Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πως απαξιώνοντας  την πολιτική, κάνουμε στην άκρη τους ικανούς, επιτρέποντας σε ανάξιους και ανεύθυνους να μας κυβερνούν. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», δήλωσε η κ. Παπακώστα.

Εντωμεταξύ σε μήνυμα της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αναφέρει τα εξής:

«Θλιβερή επέτειος η σημερινή, με 353.000 αθώες ψυχές, να ζητούν ακόμα δικαίωση. Οι Έλληνες του Πόντου, που τόσο βίαια ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, με μεγαλείο ψυχής, με πίστη στον Θεό και στην πατρίδα τους, στην  μνήμη όσων έπεσαν θύματα της αναίτιας Οθωμανικής βιαιότητας, έγιναν λαμπρά παραδείγματα πατριωτισμού και ήθους, ξαναχτίζοντας από την αρχή τη ζωή τους, στην Ελληνική γη.

Για όσα μας δίδαξε η επιμονή τους, αλλά και για το μεγαλείο της παράδοσης που μετέφεραν και διατήρησαν ζωντανό για περισσότερα από 100 χρόνια, οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να διαφυλάσσουμε το δικαίωμα στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, να προστατεύουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά και το κυριότερο, να αγωνιζόμαστε, για την διεθνή αναγνώριση, αλλά και την αποτροπή αντίστοιχων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Και υποσχόμαστε πως δεν θα ξεχάσουμε».