«Όχι» του Δημάρχου Τρικκαίων

Κατηγορηματική ήταν η άρνηση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε Ληθαίο και στην οδό 25ης Μαρτίου στους νέους χώρους που δημιουργούνται για πεζούς.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή ερωτήσεις για την πορεία έργων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου  αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των νέων χώρων που δημιουργούν τα έργα.

Συγκεκριμένα, για τα «μανάβικα» με τα έργα στην οδό 25ης Μαρτίου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) και για τον Ληθαίο, με την ανάπλαση στις όχθες του ποταμού.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε με έμφαση ότι δεν θα δοθεί χώρος για ανάπτυξη κανενός τραπεζοκαθίσματος και ενημέρωσε το Σώμα, για το ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να ετοιμάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια Κανονιστική Απόφαση, αποκλειστικά για την διαχείριση των συγκεκριμένων χώρων.

Εξαιρέθηκαν οι υπάρχουσες εσοχές που δεν εμποδίζουν και την διέλευση, αλλά ήταν σαφής προς τους καταστηματάρχες ότι «οι αναπλάσεις δεν γίνονται για να αναπτύσσουμε τραπεζοκαθίσματα,  αλλά για να περπατά ο κόσμος, οι μητέρες, οι πολίτες δίπλα από τον άλλον και όχι ο ένας πίσω από τον άλλον».

Για την πλατεία ΟΤΕ, με αφορμή διαφοροποιήσεις σε υφιστάμενες ομπρέλες, τόνισε ότι «είναι προτιμότερη η ανάπτυξη ομοιόμορφων στεγάστρων στα καταστήματα. Στόχος το να αναπτυχθούν σε μικρότερο χώρο τα τραπεζοκαθίσματα και να υπάρχει ενιαία μορφή σε αυτά τα στέγαστρα».