Ο λαός δεν …τσιμπάει

Όσο πλησιάζει ο χρόνος για την νόμιμη και επίσημη προκήρυξη των εκλογών άλλο τόσο φαίνεται πως οι κάλπες αυτές είναι… φωτιά.

Η χώρα μας, μετά από δεκαετίες με μονοκομματικές Κυβερνήσεις, αλλάζει ….ρότα και η προεκλογική περίοδος, θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας.

Οι μεγάλες φιλοδοξίες, των Αρχηγών των κομμάτων εξουσίας, με τις «βυζαντινές» ίντριγκες, που αναφύονται καθημερινά, προκαλούν σαρωτικές αλλαγές.

Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον στην πρώτη κάλπη, αυτή που θα δείξει ποιο δρόμο θα πάρει η Ελλάδα.

Η τιμωρητική ψήφος, για όσα έκαναν και για όσα δεν έπρεπε να κάνουν και τα υλοποίησαν, εξυπηρετώντας να συμφέροντα των ολίγων και βυθίζοντας την κοινωνία στην φτώχεια, την μιζέρια και την εξαθλίωση, είναι πλέον γεγονός.

Τόσο η Ν.Δ., όσο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια έσπερναν ανέμους και τώρα θα θερίσουν θύελλες. Είναι συνένοχοι για το σημερινό κατάντημα της κοινωνίας οι ρίζες του οποίου ξεκίνησαν από το 1981.

Η ακρίβεια και η καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας έχουν ονοματεπώνυμο. Ευθύνονται και τα 3 μεγάλα κόμματα όχι αποσπασματικά, αλλά συνολικά και συλλογικά.

Άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά και θεωρούσαν τους πολίτες ως «κολίγους» της Τουρκοκρατίας. Τώρα χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και θα πληρώσουν για τα πρωτοφανή τους λάθη.

Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπιστίας προς τους αυταρχικούς και επικίνδυνους Πρωθυπουργούς και προς τα κόμματα, που έγιναν εκκολαπτήριο «τρωκτικών», που έζησαν και που ζουν ληστεύοντας τον Έλληνα πολίτη.

Την … νύφη, βέβαια, θα την … πληρώσει ο σημερινός Πρωθυπουργός, ο οποίος απέδειξε με την νοοτροπία και με τις πράξεις του ότι «ο Βασιλιάς ήταν γυμνός».

Η προεκλογική προπαγάνδα και οι ψεύτικες υποσχέσεις είναι άνευ αξίας και θυμίζουν την «ξαναζεσταμένη σούπα». Και το 2019 έλεγε τα ίδια και τότε καλούσε στα γραφεία της Βουλής και του κόμματος της Ν.Δ. στελέχη επιστημονικά, επιχειρηματικά, πολιτικά και ζητούσε να στηρίξουν, γιατί θα έφτιαχνε, με τα όσα έλεγε, μια χώρα προοδευτική και ευημερούσα. Υποσχότανε ότι θα ζούσαν καλύτερα οι Έλληνες με αξιοκρατία, με ισότητα με δικαιοσύνη και με αλλαγή πλεύσης στην οικονομία. Όλα αυτά τα ξέχασε και έριξε πιο βαθιά των χώρα στο βούρκο της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Σήμερα, η πλειοψηφία του λαού διαπιστώνει ότι βασικά είδη διατροφής έχουν πάει στα … ύψη. Όταν πηγαίνει στα ράφια των …Ολιγαρχών βλέπει πως μόνο το τελευταίο 6μηνο ο καφές αυξήθηκε κατά 66%, το ελαιόλαδο κατά 19%, το αλεύρι κατά 27% και τα αυγά κατά 66% και οι μισθοί και οι συντάξεις παρέμειναν καθηλωμένοι.

Η ενέργεια, αέριο και ρεύμα, μπήκαν στο χρηματιστήριο ή θεσμοθετήθηκε η «ρήτρα» αναπροσαρμογής και κατέστρεψαν την οικονομία κάθε οικογένειας.

Δεν τους νοιάζει πόσοι Έλληνες πέθαναν στις εκτός ΜΕΘ – ΜΕΘ, ούτε πόσα σπίτια έκλεισαν με το τραγικό έγκλημα των Τεμπών. Για αυτούς οι Έλληνες δεν είναι δημιουργήματα του Θεού αλλά… απλά νούμερα. Αρκεί να είναι αυτοί στην εξουσία.

Το πραξικόπημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Δικαιοσύνη, αποδεικνύει καθαρά το ποιοι μας κυβερνούν και πως μας κυβερνούν.

Δυστυχώς, η «πολύχρωμη» κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε το … πλοίο της γραμμής και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν, ως, ενώ πέρασε η Μεγάλη Εβδομάδα της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης, έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα της Κυβέρνησης, αλλά και την άλλων κομμάτων εξουσίας.

Έκρηξη ποσοστών για τα μικρά κόμματα και δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον Πρωθυπουργό.

Το … εκκρεμές των δημοσκοπήσεων, η βουβαμάρα και η απόγνωση του λαού είναι ο καθρέπτης των εξελίξεων, αφού σχεδόν διπλασιάζουν τα ποσοστά τους τα μικρά κόμματα.

Θα τιμωρήσουν οι πολίτες την αλαζονεία, την διαφθορά και το ακαταδιώκτο, όσων έπρεπε να λογοδοτήσουν για την πανδημία, για την Υγεία, για την Παιδεία, για τα Τέμπη και για τις υποκλοπές.

Τα 15 μέτρα – δώρα του Πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους, όπως έγραψε προχθές, φιλοκυβερνητική εφημερίδα περιλαμβάνουν αυξήσεις συντάξεων και επιδομάτων, κατάργηση της προσωπικής διαφθοράς και του Νόμου Κατρούγκαλου και μερικές άλλες … ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, δεν πείθουν κανέναν συνταξιούχο, που του δίνουν ψίχουλα, που τον έκοψαν τα δώρα και που του έκανα ζητιάνο! Ο λαός δεν … τσιμπάει…

Κανένας πολίτης δεν ξεχνά ούτε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τι υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και τα όσα έκανε ο Μητσοτάκης, σε βάρος των πολιτών.

Έχει, σχεδόν 4 χρόνια, στην εξουσία. Ποιος τον εμπόδιζε να βοηθήσει οικονομικά την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα;

«Κάλλιον προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», έλεγε ο Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.), ενώ η Εκκλησία μας τονίζει πως «εν τω Άδη ούκ έστι μετάνοια».

Ο Αβραάμ Λίνκον, Πρόεδρος των ΗΠΑ (1809-1865) τόνιζε πως «Μπορεί να τους ξεγελάς όλους, για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Γεγονός, όμως, είναι πως το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δεν σκέπτεται, τις επόμενες γενιές αλλά τις επόμενες εκλογές και φυσικά την … «κονόμα».

«Άνθρωπον Ζητώ» έλεγε ο Διογένης με το φανάρι στο χέρι.

Θα βρεθεί άραγε;

Δρ. Κώστας Πατέρας

D.Ed., M.Ed., Ph.D.