Ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες για το …«Black Jack»

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, το οποίο λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου και 67 παικτών που βρέθηκαν εντός του καταστήματος επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα 43.100 ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Όλοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβίαση της Νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα.

Αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν ο διαχειριστής κι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον έλεγχο.

Επιπλέον, οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν συνολικά από 21 κάμερες, ενώ άλλες 2 επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Από την έρευνα στο κατάστημα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 24 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 5 κεντρικές μονάδες – server, πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής, συνδεδεμένος με κάμερες, ηλεκτρονική ρουλέτα μεγάλου μεγέθους, συνδεδεμένη με 8 θέσεις, 8 σκληροί δίσκοι, που εξήχθησαν από την ηλεκτρονική ρουλέτα, ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα, τύπου «ρουλέτα», 3 κεντρικές μονάδες και ισάριθμες οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν), 23 κάμερες κυκλώματος παρακολούθησης, 6 επιτραπέζιες ρουλέτες και 6 μηχανισμοί ρουλέτας, 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας, τύπου «Black Jack», πλήθος μαρκών και 20 δέσμες τραπουλόχαρτων, 3 κινητά τηλέφωνα και 11.510 ευρώ.