Ο Δήμαρχος Τρικκαίων σε …προβληματισμό

Ανάρτηση …προβληματισμού του Δημήτρη Παπαστεργίου στο facebook.

Μετά την χθεσινή πρωτοβουλία της ΤΥΡΑΣ που μίσθωσε συνεργεία καθαρισμού για να απομακρύνει σκουπίδια από τις εισόδους της πόλης των Τρικάλων, ακολούθησε στο …facebook ο εξής …προβληματισμός του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

«Ας προβληματιστούμε λίγο… Με αφορμή τη χθεσινή πρωτοβουλία της που με μισθωμένα συνεργεία της καθάρισε τις 4 εισόδους των Τρικάλων, οφείλω να επισημάνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων που μαζεύτηκαν, ήταν πλαστικά μπουκάλια νερού και κυπελλάκια καφέ.
Τα πλαστικά «πνίγουν» τον κόσμο μας, ρυπαίνουν στεριά και θάλασσες και ήδη αποτελούν ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα και για την Ελλάδα. Τα πλαστικά καλαμάκια και η απαγόρευσή τους είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του προβλήματος.
Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο καφέ της γειτονιάς με το δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο; Γιατί να χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια νερού, ειδικά σε μία περιοχή όπου το νερό του δικτύου είναι -στις περισσότερες περιοχές- πολύ καλής ποιότητας;
Αυτή νομίζω θα πως θα πρέπει να είναι και η επόμενη μεγάλη μας πρωτοβουλία στα Τρίκαλα.
Ευχαριστούμε θερμά την ΤΥΡΑΣ και τους Αφους Σαράντη για την πρωτοβουλία της».

Ο δικός μου …προβληματισμός είναι …διπλός.

Ο Δήμαρχος χρειάστηκε την χθεσινή μέρα για να διαπιστώσει τι γίνεται από σκουπίδια στην πόλη των Τρικάλων;

Και επίσης, δεν τον… προβληματίζει ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως ανταπόκριση δημοτών στο κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία καθαρισμού των εισόδων της πόλης;