Ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο πρόγραμμα του Δημόσιου Σχολείου

Για τα πεπραγμένα  του Δημάρχου απέναντι στο πρόγραμμα ρομποτικής στα σχολεία και τη στάση του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην συνεδρίαση της 13/3/19 του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μεταξύ αυτών η επιστολή του Δημάρχου Τρικάλων προς τους διευθυντές για τα προγράμματα ρομποτικής στα σχολεία και την απαίτησή του για επιστροφή του εξοπλισμού και το μοίρασμα του εκ νέου σε «πρόθυμους».

Ο Δήμαρχος κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση από κανένα δεν έχει να παρεμβαίνει στο πρόγραμμα του Δημόσιου Σχολείου και πολύ περισσότερο να «τιμωρεί» και να ειρωνεύεται συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη μη παρουσία τους σε διαγωνισμό ρομποτικής!

Αντί λοιπόν, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) και ΕΚΕ (;) να πάρει απόφαση για καταγγελία των ενεργειών του Δημάρχου, αποφασίζει (;) να συναντηθεί μαζί του!

Πώς και από πότε αποφασίστηκε αυτό;Εμείς σαν παράταξη γιατί δεν ενημερωθήκαμε; Γιατί δεν έγινε ξεχωριστό συμβούλιο για το πλαίσιο της συζήτησης στην συνάντηση αν γινόταν; Ξεχνούν ότι εκπροσωπούν 1.000 και πάνω εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση;

Ο πρόεδρος βέβαια που είναι και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου μάλλον προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων και του Τρικαλινού λαού μπροστά στις εκλογές που έρχονται. Ας μην ξεχνάμε ότι  Δήμαρχος, δήλωσε περήφανος για τις θέσεις του, περί μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Παιδείας στους οργανισμούς τοπικής Διοίκησης (Δήμους), ύστερα από ερώτηση-παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης Γ. Καΐκη, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς η Αγωνιστική Συσπείρωση δεν θα παραβρεθεί στην συγκεκριμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο ούτε θα «ξεπλύνει» τη στάση του ίδιου και των θέσεων του κόμματος της Ν.Δ. που τον στηρίζει, για την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Παιδείας στους Δήμους.

Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μην συμμετάσχουν σε αυτή τη συνάντηση-παρωδία και να γίνει συμβούλιο για το θέμα αυτό την Τρίτη 19/3/19  το απόγευμα.

Οι συνάδελφοι  βέβαια ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο που η πλειοψηφία του Δ.Σ.( ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΚΕ) αντιμετωπίζει τις επιθέσεις που δέχεται το Δημόσιο Σχολειό.

 

Για την Α.Σ.Ε. Π.Ε. Τρικάλων

Δημ. Παπασπύρου

Μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων