Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Την ένταση του αυταρχισμού και την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου, καταγγέλλει η Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ, με αφορμή την εισαγγελική κλήτευση του Προέδρου και του Γραμματέα της Ένωσης Ιατρών και Κέντρων Υγείας αλλά και την αστυνομική βία απέναντι σε 2 νέους στην πλατεία της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Καρδίτσας επισημαίνει:

«Καταγγέλλουμε την ένταση του αυταρχισμού και την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά την εισαγγελική κλήτευση του Προέδρου και του Γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείου Καρδίτσας, ακολούθησε η κλήτευση σε απολογία εκπροσώπων του ‘’Δικτύου Αλληλεγγύης΄΄ με την κατηγορία ΄΄πρόκληση σε διέγερση΄΄ επειδή κάλεσαν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Δεν σταμάτησαν εδώ όμως: Χθες βράδυ 14 Νοέμβρη 2020 αστυνομικοί, προφανώς αποθρασυνόμενοι από τις οδηγίες του Υπουργού τους και την κάλυψη του Πρωθυπουργού, έφτασαν μέχρι το σημείο να χτυπήσουν αναίτια νέα κοπέλα, εφαρμόζοντας τις βίαιες μεθόδους των Αμερικανών ΄΄συναδέλφων΄΄ τους.

Είναι ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας και αυταρχισμού σε βάρος νέων παιδιών. Συγκεκριμένα στις 18.30, στην πλατεία Γιολδάση (Λάππα), 2 νεολαίοι που περπατούσαν, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από 2 Αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο Αστυνομικός πέταξε με βίαιο τρόπο την κοπέλα στο έδαφος και την πατούσε με το πόδι του στην πλάτη στην προσπάθειά του να τις περάσει χειροπέδες.

Παρά την έντονη κατακραυγή των κατοίκων, που βγήκαν στα μπαλκόνια και παρακολουθούσαν έντρομοι την βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας φωνάζοντας να σταματήσουν, τελικά οι 2 νέοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση.

Η Κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στον λαό τώρα που αποκαλύπτονται οι εγκληματικές της ευθύνες για την μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και εντείνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με μια σειρά μέτρα (για την κατάργηση του 8ωρου, τον περιορισμού της λειτουργίας των Σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό Νόμο κ.λ.π.).

Η Κυβέρνηση αντί να στέλνει ΜΑΤ στους δρόμους, έξω από τα νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια, τρομοκρατώντας το λαό, να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία, Καθηγητές σε σχολεία και Πανεπιστήμια, να αποζημιώσεις τους χιλιάδες πλημμυροπαθής του Νομού μας στο 100%.

Αντί να απαγορεύσει διαδηλώσεις, να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί και να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, να προχωρήσει τώρα σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η Κυβέρνηση και τα αφεντικά της είναι γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι, αν νομίζουν πως με την ένταση της καταστολής ο λαός θα μείνει σιωπηλός. Ο λαός και οι νεολαία δεν τρομοκρατούνται. Αυτό δείχνει η πρόσφατη αλλά και η παλαιότερη ιστορία του κινήματος.

Αυτό δείχνει η εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα γιορτάσουμε αγωνιστικά μεθαύριο 17 Νοέμβρη με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ και η νεολαία του η ΚΝΕ θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους, μπορεί να βάλει σφραγίδα στις εξελίξεις, ανατρέποντας αυτή τη βάρβαρη πολιτική και το σύστημα που τη γεννά».

Τ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Μετά από την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για την απόφασή της να τιμήσει και να συμμετέχει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου με την ασφάλεια μάλιστα να πηγαίνει από τα σπίτια Μελών του Δ.Σ., δόθηκε συνέχεια στο όργιο καταστολής με την αναίτια προσαγωγή 2 νέων στο κέντρο της Καρδίτσας γιατί απλά κάθονταν στην πλατεία.

Η μια κοπέλα μάλιστα δέχθηκε την επίθεση των Αστυνομικών που την πέταξαν στο έδαφος σαν να είναι κοινή εγκληματίας και με την βία τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αυτά τα περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο ότι η Κυβέρνηση ξεσπά στην νεολαία, θέλει να βάλει φίμωτρο στις διεκδικήσεις και στους αγώνες του λαού, θέλει να επικρατήσει ο φόβος και σιγή ιχθύος.

Την ίδια ώρα το κράτος φαίνεται ότι «λείπει» όταν είναι να παρθούν μέτρα για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας που έχει φτάσει στο κόκκινο, όταν είναι να παρθούν μέτρα για την πλήρη αποζημίωση από τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ δεν λείπει από τις πλατείες που πάνε νέοι και νέες.

Η Κυβέρνηση επιλέγει, λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο να δείξει την πυγμή της στο λαό και στην νεολαία επιχειρώντας με αυτόν τον αντιπερισπασμό, να μεταθέσει τις εγκληματικές ευθύνες της στον λαό και στην νεολαία που αγωνίζονται και τηρούν με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας.

Δεν θα τους περάσει! Όσο και να θέλουν να μας φοβίσουν, να μας τα χώνουν καθημερινά για την «ατομική ευθύνη» της νεολαίας απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Το Πολυτεχνείο, που θα τιμήσουμε όπως πρέπει σε αυτές τις συνθήκες, μας διδάσκει πολλά για τους αγώνες του λαού και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο λαός έχει την δύναμη και μπορεί να καθορίσει την τύχη στον τόπο του.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για την άνοδο του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει τώρα να μπει στον αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να κάνει τους φόβους των κυβερνήσεων και του συστήματος πραγματικότητα. Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά και πιο μαχητικά.

Κ.Κ.Ε.- Κ.Ο.ΤΡΙΚΑΛΩΝ