Ο αληθινός τάφος των νεκρών είναι οι καρδιές των ζωντανών

Kαι οι καρδιές των ζωντανών χτυπούν τόσο δυνατά  αυτές τις μέρες, όσο δυνατά θα ηχήσουν και τα συνθήματα χιλιάδων ανθρώπων που θα διαδηλώσουν αυτήν την Τετάρτη σε όλη την χώρα για τον Παύλο και θα βροντοφωνάξουν:  O ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και η μέρα αυτή είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.

Κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, τα γραφεία της Χ.Α. κλείνουν στην μία πόλη μετά την άλλη και η ίδια έμεινε εκτός βουλής.

Όμως οι ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις εξαπλώνονται στην κοινωνία από μία πολιτική που οξύνει τη φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική ανασφάλεια, τις ανισότητες, την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο ατομικισμός, ο εθνικισμός τρέφονται από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τα συστημικά κόμματα ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Μέρα 25.

Είναι η πολιτική των αιματηρών πλεονασμάτων, της σκληρής λιτότητας, και της σιδερένιας δημοσιονομικής πειθαρχίας για να αυξάνονται τα κέρδη των ισχυρών.

Είναι η πολιτική που θέλει να φοβίσει και να αποτρέψει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την αστυνομοκρατία, την  καταστολή στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων, την απαγόρευση των απεργιών, την ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης.

Είναι η πολιτική που καλλιεργεί τον εθνικισμό, την ιδεολογία της «αμυνόμενης πατρίδας» σε κάθε λογής «ξένες απειλές» (γειτονικούς λαούς και χώρες, μετανάστες κ.α.) με την πλήρη ένταξη της χώρας στον επιθετικό, ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, τη συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την αύξηση των εξοπλισμών.

Είναι η πολιτική που υιοθετεί κατά γράμμα την ξενοφοβική, ρατσιστική εκστρατεία της Ε.Ε κατά των προσφύγων και των μεταναστών με τη θέσπιση νέων εξοντωτικών μέτρων για τους πρόσφυγες, τον αποκλεισμό τους στις εμπόλεμες ζώνες και την αποτροπή εισόδου τους στην Ευρώπη.

Γίνεται σαφές ότι τον φασισμό μόνο το λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τσακίσει με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Για να φράξουμε το δρόμο στον φασισμό και τις παραλλαγές του.

 Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις αντιφασιστικές & αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα.

Αγωνιζόμαστε για:

-Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

-Να τιμωρηθούν όλοι οι φασίστες για τις επιθέσεις τους σε ντόπιους και πρόσφυγες.

-Να απομονωθούν και να αποδομηθούν οι φασιστικές, ξενοφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και η επίδρασή τους στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολειά.

-Να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη καθώς και τα νέα αντιπροσφυγικά μέτρα.

-Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες και τις εξελισσόμενες συγκρούσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ και κλείσιμο των βάσεων.

-Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων.

-Ψωμί – δουλειά – ελευθερία για το λαό – θάνατος στο φασισμό!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση και πορεία μνήμης και αγώνα, την ερχόμενη Τετάρτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ