Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων «κορωνοϊού» στην Ελλάδα

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Σε 124 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Τα 15 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 9 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα είναι, 22 στην Αττική, 22 στην Θεσσαλονίκη (4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα), 1 στην Αρκαδία, 1 στην Δράμα, 2 στην Ρόδο (συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης), 18 στον Έβρο (όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης), 2 στην Ημαθία, 8 στην Καβάλα (συνδεόμενα με την κρεατοβιομηχανία), 8 στην Λάρισα (6 αφορούν σε Ιατρούς από τα 2 νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους), 6 στην Μαγνησία (4 συνδέονται με το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη), 2 στην Κοζάνη, 2 στην Χαλκιδική και από 1 σε Πιερία, Καστοριά, Χανιά, Κυκλάδες, Κέρκυρα και Πέλλα.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανήλθε στα 4.973, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 13 ασθενείς.

Έχει καταγραφεί 1 νέος θάνατος από τον ιό, φτάνοντας τους 210 (143 άνδρες και 67 γυναίκες) με την μέση ηλικία των θανόντων τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.