Νέα μέτρα για να αποφευχθεί κατάρρευση του ΕΣΥ

Σε νέα μέτρα προχωρά η Κυβέρνηση από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, με στόχο την αναχαίτιση του covid-19 και ώστε να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση, θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για την μουσική, θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων.

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές. Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για  τους εργαζόμενους εστίασης και Νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95. Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα Νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών.

Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Η τηλεργασία, επεκτείνεται στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.