Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Από το ερχόμενο Σάββατο, επιστρέφει η μουσική σε εξωτερικούς χώρους στην εστίαση για καταστήματα που θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

Σε περίπτωση που παίζεται μουσική με τον κόσμο να μην είναι καθήμενος, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

Παράλληλα θα υπάρξει άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με 2 εισόδους και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας ως την 1.30 τα ξημερώματα και θα διαρκεί μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας καταργείται.

Σε ότι αφορά τις δεξιώσεις, από 1 Ιουλίου, τα άτομα αυξάνονται σε 300, ενώ από το ερχόμενο Σάββατο, αυξάνεται και η πληρότητα των θεάτρων ανάλογα με την χωρητικότητα. σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους

Επίσης, επιτρέπονται οι εμποροπανηγύρεις, μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των 6μήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

Από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα.