Να μην μείνει η τελετή για το …θεαθήναι

Απονομή βραβείων υπήρξε για την διάκριση μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων στον Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «Cinema… διάβασες;».

Οι μαθητές, με την βοήθεια των Καθηγητών τους, κατέκτησαν το βραβείο μαζί με άλλα 2 σχολεία σε σύνολο 57 που πήραν μέρος για την ταινία τους με τίτλο «Έδρα Παναγίτσα» στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω».

Στην κατηγορία «Ειδικές σχολικές μονάδες» σε σύνολο 18 σχολείων τα παιδιά βραβεύτηκαν με «Μνεία Τεκμηρίωσης».

Η ταινία των μαθητών, παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με κινητικά προβλήματα.

Τα παιδιά που πήραν μέρος, ενσάρκωσαν την αληθινή ιστορία συμμαθητή τους, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση κατά την μετακίνηση  από και προς το σχολείο, καθώς αυτό δεν πληροί εντελώς τις προδιαγραφές για την ειδική εκπαίδευση.

Δεν ξέρω αν οι συμμετέχοντες στην τελετή, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος κ.λ.π. γνώριζαν για το περιεχόμενο της προαναφερθείσας ταινίας και αν δεν γνώριζαν, περιμένω τώρα μετά τα βραβεία, να δω τις παρεμβάσεις τους, ώστε το πρόβλημα στην πρόσβαση κατά την μετακίνηση  από και προς το σχολείο που περιγράφεται στην ταινία, να επιλυθεί.

Αλλιώς ήταν μια τελετή για το …θεαθήναι…

Εξάλλου γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μένα ότι έχουν να πράξουν πάρα πολλά από κτιριακό μέχρι υποδομές, ώστε σε αυτά τα παιδιά να προσφερθεί μια καθημερινότητα που δεν θα …υποβιβάζει την αξιοπρέπεια τους…