Μπήκε χρήμα από καταναλωτές μετά από …μήνες σε ταμεία Τρικαλινών επιχειρήσεων

Παρά το ψύχος στην χθεσινή πρεμιέρα του λιανεμπορίου, η τοπική αγορά φαίνεται να «ζεστάθηκε», με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές σε καταστήματα που ανέβασαν ρολά έπειτα από μήνες.

Οι έμποροι ελπίζουν κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων να έχουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων του περσινού τους τζίρου σε μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, ευχόμενοι να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα ώστε το λιανεμπόριο να μην οδηγηθεί ξανά σε «λουκέτο».

Χθες πάντως, ήταν εμφανής η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας εντός και εκτός των καταστημάτων.

Οι έμποροι επιθυμούν να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό εμπόρευμα και να βρουν χρήμα για την αγορά ανοιξιάτικου εμπορεύματος σε συνδυασμό με την οικονομική στήριξη από πλευράς Κυβέρνησης καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πάντως οι περισσότεροι Τρικαλινοί έμποροι, πιστεύουν ότι η διάσωση των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να έρθει αν δεν υπάρξει και γενναίο «κούρεμα» οικονομικών υποχρεώσεων που επέφερε η συσσώρευση του covid-19.

Καταστήματα με προϊόντα είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και ηλεκτρικών ειδών, ήταν οι «πρωταγωνιστές» της χθεσινής πρεμιέρας της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στα Τρίκαλα με τα περισσότερα καταστήματα να επιλέγουν «σπαστό» ωράριο λειτουργίας, ενώ το «στοκ» των εμπορευμάτων, πιθανών να οδηγήσει σε  επέκταση της περιόδου των προσφορών που λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου.