Μπήκαν τα θεμέλια επιχειρηματικής συνεργασίας Τρικάλων-Λιβύης

Ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου της Μισράτα (Λιβύη) στα Τρίκαλα.

Η 11μελής επιχειρηματική αποστολή από την Λιβύη βρέθηκε στα Τρίκαλα στο πλαίσιο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων με το Επιμελητήριο της Μισράτα.

Η αποστολή αποτελείται από Μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Μισράτα, καθώς και επιχειρηματίες με στόχο την εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία Τρικαλινών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Λιβύης.

Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος, τα Μέλη του Δ.Σ. καθώς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ο κ. Γιαγιάκος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την επιχειρηματική αποστολή, τόνισε ότι «είναι η αρχή μια συνεργασίας που μπορεί να αποφέρει πολλά επιχειρηματικά οφέλη και στις 2 πλευρές».

Στην συνέχεια, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας καθώς και τους στρατηγικούς στόχους του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Τρικαλινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λιβύη Λάμπρο Ταμπακόπουλο, ο οποίος ήταν ο κύριος συντελεστής για την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μισράτα Fathi Alamien Alturki, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή και προσκάλεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων να επισκεφτεί την Μισράτα για την συνέχιση των επιχειρηματικών συνεργασιών.

Κατόπιν, παρουσίασε το επιχειρηματικό  προφίλ της  Μισράτα και τους επιχειρηματίες Μέλη της αποστολής.

Η συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων ολοκληρώθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των 2 Επιμελητηρίων.

Το πρόγραμμα της αποστολής συνεχίστηκε με επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Αναφερόμενος στην συνάντηση ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως «είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την πολυμελή επιχειρηματική αποστολή από την Μισράτα που βρίσκεται καλεσμένη του Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα και να συζητήσουμε για πιθανές συνεργασίες των 2 περιοχών.

Πρόκειται για μία πόλη με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα σημαντικό λιμάνι, με κομβικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα της Λιβύης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευρό επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, στο πλευρό των Επιμελητηρίων. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τόνωση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας. Είναι δεδομένη η στήριξή μας σε επιχειρηματικές συνεργασίες για τις οποίες και θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Στην συνέχεια η αποστολή, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη  Παπαστεργίου που τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της περιοχής σε επίπεδο εμπορικό, δίνοντας έμφαση και στις δράσεις του Δήμου για την πόλη και τις επιχειρήσεις.
Ακολούθησε παρουσίαση δράσεων στο «Κέντρο Ελέγχου» του Smart City του Δήμου και στην συνέχεια ξενάγηση στα Μετέωρα.

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα υπό την διοργάνωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές B2B συναντήσεις μεταξύ Λίβυων και Τρικαλινών επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και αύριο όπου έχει προγραμματιστεί η αποστολή να επισκεφτεί και αρκετές Τρικαλινές βιομηχανίες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: https://n-takosnews.gr/apo-tin-misrata-tis-livyis-sta-trikala/