Μπαίνει η …μπουλντόζα

Σε υλοποίηση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Σωτήρας, προκειμένου ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα, να αποκτήσει την δική του στέγη.

Μέσα από τις εργασίες, στην παραχωρημένη έκταση περίπου 25 στρεμμάτων για μια 20ετία στον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα, θα δημιουργηθούν 5 γήπεδα ποδοσφαίρου. Τα 3 κανονικών διαστάσεων , ένα γήπεδο 8χ8 και ένα γήπεδο 5χ5. Αποδυτήρια, αναψυκτήριο, κερκίδες, χώροι να μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Όλα δείχνουν πως έχουν μείνει πίσω εφιαλτικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, όπου ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα, βρέθηκε να απειλείται η ύπαρξή του, ενώ αντίστοιχα η ομάδα με οικονομικές θυσίες ανθρώπων ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική, δημιουργήθηκαν οι Ακαδημίες και η ομάδα βρέθηκε στην Football League.

Όσον αφορά τα έσοδα του Ερασιτέχνη από το 2014 που ήταν  49.508 ευρώ, ακολούθησαν πτωτική πορεία και πέρυσι ήταν 37.830 ευρώ αλλά η ομάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το 2014 καθώς είναι χωρίς χρέη.

Το  μεγαλόπνοο σχέδιο για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου, ζητά την οικονομική στήριξη όλων των Τρικαλινών, καθώς το κόστος  ξεπερνά τις 500.000 ευρώ αλλά μέσα από αυτό θα ισχυροποιηθεί ο Ερασιτέχνης.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προς παραχώρηση δημοτική έκταση ήταν αυτή που είχε παραχωρηθεί στην ΕΠΣ Τρικάλων και ουδέποτε αξιοποιήθηκε ως αθλητικός χώρος, με αποτέλεσμα η παρούσα Δημοτική Αρχή να την πάρει πίσω.

Η έκταση διαθέτει ρεύμα, νερό και αποχέτευση στην υπόλοιπη έκταση (περίπου 38 στρεμμάτων) θα κατασκευαστούν γήπεδα μπάσκετ και τένις και ο υπόλοιπος χώρος που θα απομείνει θα δημιουργηθεί για …περπάτημα.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα Ιατρός Κώστας Παρδάλης για να ενισχύσει το αίτημα της παραχώρησης είχε δηλώσει με νόημα στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων πως «δεν έχουμε καμιά σχέση με την …ΠΑΕ» και επισήμανε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας να ξαναφτιάξουμε έναν ισχυρό Α.Ο. Τρίκαλα και αυτό γίνεται με γήπεδα και βοηθητικούς χώρους. Δεν αποσκοπούμε στο κέρδος, έχουμε 200 παιδιά που τα σκορπάμε από εδώ και από εκεί και θέλουμε τα παιδιά μας να αθλούνται και θα βάλουμε και πάλι το χέρι και στην τσέπη μας βοηθώντας και με ιδία κεφάλαια την επίτευξη του στόχου μας».