Μουσική εκδήλωση για την «επιστροφή» του Κώστα Βίρβου στην γενέθλια γη

Με την φράση «Κώστα Βίρβο, καλώς ήρθες και πάλι στην πατρίδα», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε το στίγμα της συναυλίας για τον σπουδαίο Τρικαλινό Στιχουργό.

Συναυλία που πραγματοποιήθηκε δίπλα από την ανασυσταθείσα «παραλία Ζάχαρη» στην Αγία Μονή, χώρο παιδικών αναμνήσεων του στιχουργού.

Η ευκαιρία δόθηκε με την ταφή των οστών των Κώστα Βίρβου στο Α΄ Νεκροταφείο Τρικάλων, 6 χρόνια μετά τον θάνατό του, σε μνημείο που ανήγειρε ο Δήμος Τρικκαίων με την συνεργασία της οικογένειας του αείμνηστου Στιχουργού.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε, τόσο στην «επιστροφή» του Κώστα Βίρβου, όσο και στον νέο αυτόν χώρο, δίπλα στον «Αγιαμονιώτη» ποταμό.
Από την πλευρά της οικογένειας, η σύζυγος του Κώστα Βίρβου, Καίτη, οι κόρες του, Αναστασία και Μαρία, αναφέρθηκαν στην αγάπη του συζύγου και πατέρα τους για τα Τρίκαλα και για την επιθυμία του να ταφεί στην γενέθλια πόλη με τους στίχους που σκαλίστηκαν στο μνημείο

«Σαν έρθει η ώρα βάλτε με στο Πρώτο κοιμητήρι,
απάγκιο να’ ναι ο Κόζιακας, την Πίνδο ν’ αγναντεύω
και το μεσοκαλόκαιρο, που καίει το λιοπύρι,
να κάνω μια δρασκελιά και στην Κρανιά να φεύγω».

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε με δραματοποίηση τραγουδιών από τον «Θεσσαλικό κύκλο», που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Ακολούθησε η απόδοση τραγουδιών σε χορωδιακή μορφή από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πηγής.

Τα τραγούδια απέδωσε λαϊκή ορχήστρα, με ερμηνευτές τους Μπάμπη Αντωνίου, Κωνσταντίνα Πάλλα και Γιώργος Αδαμόπουλος.