Μια «πράσινη» ευκαιρία να διαλύσουν τα … «σύννεφα»

Μια μοναδική ευκαιρία δίνεται στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, να αποδείξουν ότι έχουν ομαλοποιηθεί οι σχέσεις τους μετά την «τρικυμία» που υπήρξε.

Αυτό θα γίνει με το πως θα αντιμετωπίσει ο πρώτος το αίτημα του δευτέρου για στήριξη στην δημιουργία «Πράσινου Σημείου» στην Πύλη.

Η Δημοτική Αρχή Πύλης, υπέβαλε προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας την συγκεκριμένη πρόταση που συνέταξαν στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου και ήδη εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες και οι τεχνικές προδιαγραφές από τα αρμόδια Όργανα του Δήμου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 605.000 ευρώ για την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου», 286.448,48 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού, 26.201,20 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού οικιακής κομποστοποίησης, 486.886 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, 19.641,60 ευρώ για τεχνική υποστήριξη οικιακής κομποστοποίησης και 2.480 ευρώ για Δίκτυα ΟΚΩ του «Πράσινου Σημείου».

Το έργο πρόκειται να κατασκευασθεί σε Δημοτική έκταση  δίπλα στον λειτουργούντα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Πύλης.

«Ελπίζουμε ότι το έργο σύντομα θα ενταχθεί από τις αρμόδιες  υπηρεσίες και τον Περιφερειάρχη  κ. Αγοραστό, ώστε να υλοποιηθεί στην συνέχεια σε μια μεγάλη παρέμβαση, στο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων που θα δώσει λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας δημοτών και επιχειρήσεων και θα δημιουργήσει και νέες ευκαιρίες απασχόλησης», αναφέρει ο κ. Μαράβας και επισημαίνει με … νόημα «Γιατί το ΄΄αύριο΄΄ του Δήμου Πύλης χτίζεται βήμα – βήμα, χωρίς κραυγές, χωρίς ανούσιες αντιπολιτευτικές κορώνες»…