Μια «ανάσα» από τα 200 κρούσματα «κορωνοϊού» ο Νομός Τρικάλων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από χθες Τρίτη στις 2 το μεσημέρι μέχρι σήμερα την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα του «κορωνοϊού» στην Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Τρικάλων, καταγράφηκαν 9 (2 αποτελούν επαφές κρούσματος και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως ενώ 6 ακόμη κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων 3 σε ιδιωτικά εργαστήρια και 3 στο Νοσοκομείο Τρικάλων και 1 δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των ΚΟΜΥ).

Στην περιοχή της Καρδίτσας, καταγράφηκαν 7 (4 αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, 1 αποτελεί επαφή κρούσματος και εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν δειγματοληψίας των ΚΟΜΥ σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης).

Στην περιοχή της Λάρισας, καταγράφηκαν 5 (1 αποτελεί στενή επαφή κρούσματος και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, 1 εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Νοσοκομείο Λάρισας και 3 προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.

Στην περιοχή του Βόλου, καταγράφηκε 1 (στενή επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως).

Με τα 9 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 199 για τον Νομό Τρικάλων.