Μετακομίζει λόγω …τσιγάρου

Ο 82χρονος Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνεϊ ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το Λος Άντζελες, την πόλη όπου δημιούργησε μερικά από τα διασημότερα έργα του, εξαιτίας του …καπνίσματος.

Μιλώντας στην «Wall Street Journal» εξηγώντας την απόφασή του προσθέτει «Μάλλον δεν μου έχει μείνει αρκετός χρόνος και επειδή δεν τον έχω, τον εκτιμώ ακόμη περισσότερο. Θα ήθελα απλά να εργάζομαι και να ζωγραφίζω και να μπορώ να καπνίζω ενώ τρώω σε ένα εστιατόριο».

Ενοχλημένος από τον αντικαπνιστικό Νόμο στις ΗΠΑ, εκτιμά πως «είναι υπερβολική η απαγόρευση του καπνίσματος στην Αμερική».

Ο άνθρωπος που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες και o πίνακας «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» έσπασε πέρυσι το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου πίνακα από εν ζωή καλλιτέχνη, καθώς πουλήθηκε για 90,3 εκ. δολάρια, σχολίασε πως «Έχω καπνίσει για περισσότερα από 60 χρόνια, αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά υγιής. Είμαι 82. Πόσο μου μένει ακόμη; Πρόκειται να πεθάνω -είτε από ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα, είτε από ασθένεια που δεν σχετίζεται με το κάπνισμα».