Μέσα σε …ψάρια η …κοκαΐνη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα δραστηριοποιούμενη στην μεταφορά δια θαλάσσης μέσω εμπορικών εταιρειών, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά, μέλη του κυκλώματος, από τα οποία 2 Αλλοδαποί, ηλικίας 40 και 48 ετών και 74χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν στην Ελλάδα, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ συνελήφθη ακόμη 1 Αλλοδαπός.

Αναζητούνται 2 επιπλέον Αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών.

Η Αστυνομία του Εκουαδόρ, την ημέρα των Χριστουγέννων, είχε ανακοινώσει πως εντόπισε μεταξύ άλλων και κοντέινερ το οποίο περιείχε 176 κιλά κοκαΐνης και προοριζόταν για την Ελλάδα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε νόμιμο φορτίο ψαριών.

Ο 34χρονος αναζητούμενος Αλλοδαπός ήταν ο Διευθύνων στην οργάνωση σε διεθνές επίπεδο, με άμεσους συνεργάτες του τον 74χρονο Ελληνα και τον 48χρονο Αλλοδαπό, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι στην Ελλάδα, με τον συντονισμό, έλεγχο και διεκπεραίωση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Ο 40χρονος Αλλοδαπός μαζί με τον 38χρονο αναζητούμενο Αλλοδαπό, ήταν υπεύθυνοι για την μεταφορά και παράδοση των χρηματικών πόρων που απαιτούντο για την χρηματοδότηση της εκάστοτε μεταφοράς ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ, κοκαΐνη βάρους 177 κιλών και 282 γραμμαρίων, ακατέργαστο χασίς βάρους 1 γραμμαρίου, 2 ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 16 κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 118.231 ευρώ, 1.000.000 Ιρανικών ριάλ, 400 Ουγγρικών φιορινίων και 100 κορωνών Τσεχίας, 2 μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων, 7 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, 2 σημειωματάρια, τηλεφωνική ατζέντα, 6 ντοσιέ με ιδιόχειρες σημειώσεις, 2 διαβατήρια και δελτίο ταυτότητας Σερβικών Αρχών.

Η εκτίμηση είναι ότι τα προσδοκώμενα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 5 εκ. ευρώ.