Μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η διακίνηση κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκαν μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 2 εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικά κυρίως κοκαΐνη.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Συνελήφθησαν 8 Μέλη των εγκληματικών ομάδων και συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα 8 άνδρες και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών, σε βάρος ακόμη 85 ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από 6 άνδρες και γυναίκα και είχαν διακινήσει τους τελευταίους 9 μήνες, σε 250 περιπτώσεις τουλάχιστον 1.500 γραμμάρια κοκαΐνης σε τοξικομανείς.

Άνδρας Μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνησή της κοκαΐνης στην Ηλεία, ενώ προμηθεύονταν την ναρκωτική ουσία από Αλλοδαπό Μέλος της συμμορίας, που βρισκόταν στην Αθήνα. Σε περίπτωση αδυναμίας του να μεταβεί στην Αθήνα για να παραλάβει και να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες, εκτελούσαν χρέη «μεταφορέα» 2 άλλα Μέλη της εγκληματικής ομάδας (άνδρας και γυναίκα) και η διακίνηση σε τοξικομανείς γινόταν από τα υπόλοιπα 3 Μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς.

Η δεύτερη συμμορία, αποτελούνταν από 2 άνδρες (ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην πρώτη ομάδα) οι οποίοι τους τελευταίους 9 μήνες, είχαν διακινήσει κοκαΐνη, τουλάχιστον σε 240 αγοραπωλησίες.

Το κοινός μέλος των δύο εγκληματικών ομάδων, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «κέντρο» για τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Τα Μέλη των εγκληματικών ομάδων λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνεννοηθούν με τους χρήστες, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες ναρκωτικών που τις πωλούσαν σταδιακά.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, συνέλαβαν τον Αλλοδαπό και το κεντρικό Μέλος της πρώτης συμμορίας, ενώ σε έρευνα που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του Αλλοδαπού 51,5 γραμμάρια κοκαΐνης και 1 κιλό και 25 γραμμάρια χασίς.

Σε ότι αφορά τον συνεργό των δραστών, που είναι συγγενικό πρόσωπο 2 εκ των Μελών της συμμορίας, συνελήφθη την στιγμή που μετέφερε με εκσκαφέα μια μεταλλική ντουλάπα σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Οι Αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της ντουλάπας και κατάσχεσαν ποσότητες χασίς, ηρωίνης, ζυγαριές και πλαστικό τελάρο με φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα αυτοκίνητά τους και στην κατασχεθείσα ντουλάπα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, 472 γραμμάρια χασίς σε 9 συσκευασίες, 41,5 γραμμάρια ηρωίνης, 7,2 γραμμάρια κοκαΐνης σε 9 συσκευασίες, 22 φυτά κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι με μεταλλικά σφαιρίδια, στιλέτο τύπου πεταλούδας, ζυγαριές, 4.080 ευρώ, νάιλον συσκευασίες και συσκευή θερμοκόλλησης τους

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.