Μέχρι 14 Δεκεμβρίου και …βλέπουμε

Την παράταση του lockdonw μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αντίθετα από την ερχόμενη Δευτέρα, θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών αμιγώς Χριστουγεννιάτικων, είδη που θα μπορούν να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ

Ο κ. Πέτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «το ιικό φορτίο στην χώρα παραμένει υψηλό, το ίδιο και η πίεση στο σύστημα υγείας. Επομένως, θα παρακολουθήσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που μας δίνουν οι Ειδικοί, θα ακούσουμε την εισήγησή τους και θα τοποθετηθεί η Κυβέρνηση, ενδεχομένως και δια του Πρωθυπουργού, την επόμενη εβδομάδα» και πρόσθεσε «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί, οι λεπτομέρειες θα δοθούν από το οικονομικό επιτελείο τις επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της Κυβέρνησης».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως «θα υπάρξει καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου και ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει στον εμβολιασμό δημόσια και πως θα καλέσει και τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν και εκείνες, διότι δια του παραδείγματος θα παρακινηθούν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή επιφυλακτικοί».