Με τους …σίγουρους του ψηφοδελτίου και με πραγματικές …πίτες

Με μια τυπική δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τις επικείμενες Εθνικές εκλογές, συνοδεύτηκε η παρουσία της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στα γραφεία της τοπικής Ν.Δ. στα Τρίκαλα.

Η Ευρωβουλευτής, ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να συγκρίνουν και να κρίνουν τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ» πριν ψηφίσουν και με την αποχώρηση των Εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις τοπικών στελεχών.

Στην κομματική αυτή μάζωξη, χαρακτηριστικό ήταν πως παραβρέθηκαν μόνο οι ….σίγουροι του τοπικού ψηφοδελτίου, δηλαδή ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας και οι Βουλευτές Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα.

Και για τα 3 αυτά πρόσωπα, η Ευρωβουλευτής είχε… κολακευτικά σχόλια, ειδικά για τον Υπουργό, λέγοντας πως «η φήμη του έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά όρια και το όνομα του ακούγεται στην …Ευρωβουλή»…

Στην σύσκεψη η Ευρωβουλευτής, ζήτησε να την …εκμεταλλευτούν κατά την προεκλογική περίοδο καθώς είναι πιο …χαλαρό το πλαίσιο των εμφανίσεων των Ευρωβουλευτών στα ΜΜΕ σε σχέση με αυτό των Υποψήφιων Βουλευτών και δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει την τοπική Ν.Δ. όπου χρειαστεί για την προβολή των θέσεων του κόμματος.

Επί αυτής της προβολής, ο Μιχάλης Ταμήλος εμφανώς απαλλαγμένος από το «κυνήγι του σταυρού» και μιλώντας για ακόμη μια φορά σκεπτόμενος …φωναχτά, εστίασε σε αυτό που είναι «κοινό μυστικό», ότι χρειάζεται το κόμμα να …επαναπροσεγγίσει τους «γαλάζιους ψηφοφόρους», εντοπίζοντας ότι υπάρχει θέμα συσπείρωσης.

«Είναι …γκρινιάρηδες οι Νεοδημοκράτες και χρειάζεται να τους ακούσουμε», ανέφερε ο κ. Ταμήλος, ζητώντας περισσότερη ενεργή συμμετοχή των τοπικών στελεχών στα ΜΜΕ και όχι μόνο των Υποψήφιων Βουλευτών…

Ταυτόχρονα ζήτησε να …πυκνώσουν οι εκδηλώσεις της τοπικής Ν.Δ. όπου μέσα από αυτές θα επαναλαμβάνεται το κυβερνητικό έργο.

Σε αντίθεση με τον κ. Ταμήλο, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, έδειξαν –μάλλον για …ψυχολογικούς λόγους- ότι πιστεύουν στην παρούσα φάση στην … αυτοδυναμία της Ν.Δ. από την …πρώτη κάλπη των Εθνικών εκλογών.

Αυτός που μίλησε με περισσό …πάθος για το κυβερνητικό έργο της Ν.Δ. ήταν –κόντρα στα …προγνωστικά- ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, σε σημείο να πιστεύει κανείς ότι είναι Υποψήφιος …Βουλευτής και αφήνοντας στην …άκρη τα όσα έχουν διαδραματιστεί σχετικά με την συμμετοχή του στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

Πάντως και οι 3 σίγουροι του ψηφοδελτίου, δείχνουν να «τρέχουν και να μην φτάνουν», εξαιτίας της πληθώρας εκδηλώσεων με τις κοπές …πίτας όπου είναι προσκεκλημένοι και δεν είναι εποχή λόγω των επικείμενων εκλογών να αγνοηθούν οι προσκλήσεις αυτές.

Και μια ο λόγος για …πίτες, άξιο αναφοράς οι πραγματικές πίτες γαλατόπιτα και σπανακόπιτα που ετοιμάστηκαν για την Ευρωβουλευτή που μάλλον της …χάλασαν την σιλουέτα αφού τις …τίμησε μετά την πληθώρα των φωτογραφιών που έβγαλε με στελέχη της τοπικής Ν.Δ.