Με στόχο των τρομοκρατών τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουνίου 2010, όταν στο γραφείο του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Μέγαρο Κατεχάκη, εκρήγνυται βόμβα από παγιδευμένο ταχυδρομικό φάκελο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του, ο 52χρονος Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης.

Οι τρομοκράτες-αποστολείς είχαν στείλει το δολοφονικό πακέτο αρχικά στο πολιτικό γραφείο του τότε Υπουργού, αλλά η Γραμματέας του το έστειλε με έναν νεαρό αστυνομικό της φρουράς του στο γραφείο του, στο Υπουργείο και ο φάκελος χωρίς να ελεγχθεί έφθασε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη.

Ο άτυχος Υπασπιστής, επιχείρησε να δει το περιεχόμενο του φακέλου.

Αποστολέας φαινόταν ο «Χρήστος Καραβέλας», που είχε στείλει υποτίθεται στοιχεία και ηχογραφημένες συνομιλίες για την υπόθεση «Siemens».

Από την ισχυρή έκρηξη σείστηκε ο 7ος όροφος του Υπουργείου

Μία ανώνυμη-οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη της δολοφονικής επίθεση, με επιστολή προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και οι λεπτομέρειες που αναφέρονταν για τον εκρηκτικό φάκελο και την συνδεσμολογία του, έκανε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να την θεωρήσουν γνήσια, καθώς κανείς δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζει τέτοια στοιχεία.