Με στόχο την απόκτηση ποδηλατικής Παιδείας

Με ενημέρωση και παρουσίαση όλων όσων σχετίζονται με το ποδήλατο, συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων τις δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022».

Σήμερα το πρωί, υλοποιήθηκε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων το πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη», σε συνεργασία της ΚΕΔΕ με το «My Market».

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες για την σημασία της χρήσης ποδηλάτου, ως μέσου που αφορά στην βιώσιμη καθημερινότητα στην πόλη, ενώ οι Συνεργάτες του Οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», Έφη Τριανταφυλλίδου και Στάθης Σταματόπουλος αναφέρθηκαν στο ποδήλατο ως ιστορία, ως άποψη, ως χρήση, αλλά και για την σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του τρόπου κίνησης στην πόλη.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ Τάξης του Σχολείου παρακολούθησαν και μέσω διαφανειών συγκεκριμένα στοιχεία για το ποδήλατο, ενώ υπήρχαν και 2 ποδήλατα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να υπάρξει άμεση επεξήγηση των συνθηκών ασφαλείας.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές, παρέλαβαν τρίπτυχο με βασικές οδηγίες οδικής ασφάλειας, ενώ είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα το ποδήλατο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και την ερχόμενη Πέμπτη επεκτείνεται στο 14ο και στο 26ο Δημοτικά Σχολεία σε Φλαμούλι και Αμπελάκια.