Με προσοχή και … όρους η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων

Από σήμερα Δευτέρα, η αθλητική δραστηριότητα θα διεξάγεται χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων.

Διεξάγονται ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις για αθλητές και για αθλούμενους και υφίστανται όροι και περιορισμοί για την χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πιστοποιητικού από γιατρό, δηλαδή ο προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος.

Μοναδική διαφοροποίηση το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που θα ανοίξει για αθλούμενους στις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα χρησιμοποιείται μόνο από αθλητές.

Από το Σάββατο, 6 Ιουνίου  επιτρέπεται και η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, χωρίς όμως την παρουσία θεατών.

Οι αθλητές όλων των προ- ολυμπιακών και των Εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος, όπου καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος «κορωνοϊού» από τον ΕΟΔΥ.

Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, που ξεκινούν άθληση, συστήνεται να ξεκινήσουν με ατομικές προπονήσεις για την πρώτη εβδομάδα, χωρίς επαφές και ομαδικό παιχνίδι.

Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου 1 ώρα.

Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών στην αθλητική εγκατάσταση κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20 λεπτών μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται  ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75 έως 90 λεπτά χρήσης της εγκατάστασης.

Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων υπό περιορισμούς
Αθλητές  κάτω των 13 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.
Για αθλούμενους κάτω των 13 ετών χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από «κορωνοϊό» και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.
Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές και αθλούμενους άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.
Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (ανώτατο όριο)

Η χρήση μπάλας και οργάνων επιτρέπεται με βάση τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.

Όλες οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες υπάρχει ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: covid19@gga.gov.gr