Με πρόσχημα δήθεν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα 2 απάτες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 Αλλοδαπών γυναικών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου.

Μεσημβρινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη Ελληνίδα και προσποιούμενος τον Αστυνομικό, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε να καταβάλει χρήματα ή κοσμήματα, προκειμένου να μην τιμωρηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ηλικιωμένη πείσθηκε και συγκέντρωσε κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ περίπου σε σακούλα, την οποία, υπό την συνεχή καθοδήγηση του δράστη, εναπόθεσε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στην οικία της. Ακολούθως, οι 2 δράστιδες παρέλαβαν την σακούλα με τα κοσμήματα από το σημείο.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, μεσημβρινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου, απέσπασαν χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο Έλληνα.

Άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο και προσποιούμενος, ομοίως, τον Αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία, τον έπεισε να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Υπό την καθοδήγησή του, ο ηλικιωμένος εναπόθεσε την σακούλα με τα χρήματα παραπλεύρως κάδου απορριμμάτων κοντά στην οικία του, την οποία, ομοίως, παρέλαβαν οι δράστιδες.