Με 4 νεκρούς και 68 συλλήψεις

Στις 68 έφτασαν οι συλλήψεις ατόμων και στους 4 οι νεκροί αναφορικά με την εισβολή στο Αμερικανικό Καπιτώλιο, οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ με τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ να δέχεται παραιτήσεις Αξιωματούχων μετά το συμβάν και να υπόσχεται ότι θα παραδώσει ομαλά την εξουσία, επιμένοντας ωστόσο σε νοθεία εκλογών και κλοπής εκλογικής νίκης του.

Ταυτόχρονα, άρχισαν συζητήσεις περί καθαίρεσης του πριν τις 20 Ιανουαρίου που είναι να παραδώσει την εξουσία στον Τζό Μπάιντεν.

Τουλάχιστον για 2 εβδομάδες θα επεκταθεί το «μπλόκο» των Facebook και Instagram στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ Αξιωματικός της Αστυνομίας του Καπιτωλίου που εμπλέκεται σε θανατηφόρο πυροβολισμό στο Κογκρέσο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έρευνας που διεξάγεται για το περιστατικό ξαι επίσης, η Αστυνομία του Καπιτωλίου διεξάγει έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των πολιτικών και των διαδικασιών ασφαλείας.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις Προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: https://n-takosnews.gr/eisvoli-opadon-toy-tramp-sto-kapitolio-kai-pyr/