Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η επικύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ψήφισαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ανεξάρτητοι) ενώ καταγράφηκε το «παρών», του ανεξάρτητου Βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Λαρίσης, Βασίλης Κόκκαλης, ψήφισε «Όχι». Επίσης «Όχι» ψήφισε ο Κώστας Ζουράρις, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε κατά την ψηφοφορία «Όχι στην προδοσία».

«Η ψήφος θεωρείται άκυρη» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας φωνασκίες και ύβρεις από τα έδρανα της «Χρυσής Αυγής».

«Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για «ναι», «όχι», «παρών». Είπα να μπει μέσα ο κ. Μπαρμπαρούσης να προσμετρηθεί η ψήφος του» ανέφερε ο κ, Βούτσης και τελικά ο βουλευτής είπε το «όχι» …σκέτο.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή της «Ένωσης Κεντρώων» Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος καταψήφισε την συμφωνία, να υψώσει πανό στην αίθουσα.

Η διαδικασία συζήτησης της Συνθήκης διήρκησε τρεις ημέρες στην Ολομέλεια και δύο στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές οι οποίοι είχαν εγγραφεί εξ αρχής στον κατάλογο των ομιλητών.

Η  Ολομέλεια διήρκησε 38,5 ώρες και μίλησαν 200 βουλευτές συνολικά.