“Μαύρα” τα μαντάτα για την Θεσσαλία

Στην Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ για την νέα ΚΑΠ 2023-2027, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά,  

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων πως Δεν σας κρύβω ότι μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις και επαφές που είχα, η ανησυχία μου για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη.

Όπως προκύπτει η Θεσσαλία θα χάσει από επιδοτήσεις 46,2 εκ. ευρώ κάθε χρόνο. Ο Νομός Λάρισας χάνει 20,5 εκ. ευρώ κάθε χρόνο, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ο Νομός Καρδίτσας 14 εκ. ευρώ, ο Νομός Τρικάλων 6,2 εκατ. και ο Νομός Μαγνησίας 5,5 εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ολόκληροι Δήμοι πλήττονται καίρια από την περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε βασικά αγροτικά προϊόντα και όλος ο κάμπος απειλείται από την κλιματική κρίση.

Ο κ. Αγοραστός, επισήμανε επίσης πως “το έργο του Αχελώου διασφαλίζει τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής, διασφαλίζει το μέλλον της Θεσσαλίας και των επόμενων γενιών. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος της Μεσοχώρας που βρίσκεται στο 85% της υλοποίησης του γιατί χάνουμε 140 εκ. ευρώ τον χρόνο από ρεύμα το οποίο δεν παράγεται.

Η συντριπτική πλειοψηφία, συμφωνεί με το έργο. Οι διφορούμενες φωνές κάνουν ζημιά στην ελληνική οικονομία και συντηρούν ένα «εθνικό έγκλημα». Τα μεγάλα έργα, όπως αυτό στο οποίο έχουν επενδυθεί 1,2 δις ευρώ σε παρούσες αξίες, κατασκευάζονται για να ολοκληρώνονται και να προσφέρουν στην κοινωνία, στην οικονομία, στο περιβάλλον, όχι για να καταστρέφονται”.