Μαδώντας την μαργαρίτα οι «γαλάζιοι» των Τρικάλων

Με τα …σενάρια για πρόωρη εκλογική αναμέτρηση σε Εθνικό επίπεδο, οι «γαλάζιοι» του Νομού Τρικάλων, περνούν την ώρα τους …μαδώντας την μαργαρίτα, για τις 3 θέσεις του τοπικού ψηφοδελτίου, αναζητώντας και …εικάζοντας ποια θα είναι τα 3 πρόσωπα που θα στελεχώσουν την 6άδα μαζί με τους Κώστα Σκρέκα, Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα.

Από καιρό η Χαρά Ξάνθη, έχει εμφανιστεί δηλώνοντας ότι έχει πάρει το «πράσινο φως» από τα κεντρικά ως η 2η γυναίκα του ψηφοδελτίου χωρίς να είναι βέβαιο ότι η …ποσόστωση των γυναικών θα καλυφθεί τοπικά και όχι … πανθεσσαλικά.

Στην δεύτερη περίπτωση …χωράνε 3 υποψήφιοι … αρσενικού γένους και αυτό δίνει την δυνατότητα να υπάρχει …κινητικότητα και …αισιοδοξία ακόμη και σε αυτούς που δεν …χωράνε στο ψηφοδέλτιο.

Τα πράγματα… μπερδεύτηκαν με την πρόσφατη τηλεφωνική δημοσκόπηση όπου αντί Ηλίας Βλαχογιάννης, ζητούνταν από τους συμμετέχοντες σε αυτή, να εκφράσουν άποψη για τον …υιό του Γιώργο Βλαχογιάννη, με αποτέλεσμα το …δίλλημα Ηλίας ή Γιώργος να αποτελεί από τότε ένα από τα ζητήματα στους «γαλάζιους» κόλπους του Νομού.

Το άλλο εξίσου πολυσυζητημένο δίλλημα στους «γαλάζιους» είναι αν η ανανέωση του ψηφοδελτίου, δεν θα περιλαμβάνει μόνο την Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη και θα επιχειρηθεί διεύρυνση.

Σε αυτή την περίπτωση, πέρα του …σεναρίου του Γιώργου Βλαχογιάννη, πηγαίνουμε και στην 5η θέση του προηγούμενου ψηφοδελτίου που αφορά τον Μικέλη Χατζηγάκη και εδώ υπάρχει ο …τρόμος για «γαλάζιους» και όχι μόνο που ακούει στο όνομα Χρήστος Μιχαλάκης.

Κυρίως …τρόμο στον εκ νέου διεκδικητή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που θα δει να χάνει σημαντικό στήριγμα στον Νομό Τρικάλων αλλά και στα υπόλοιπα …κόμματα λόγω της δημοφιλίας του νυν Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και σε ψηφοφόρους πολιτικών χώρων πέραν της Ν.Δ.

Σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί άλλο σενάριο περί προσώπου, καθώς θα ήταν άδικο να του δοθεί μόνο ένα …3μηνο σκάρτο για προεκλογικό αγώνα, ενώ με εκλογές στο τέλος της 4ετίας, θα υπάρχει χρόνος να ελπίζουν και μη …μπαρουτοκαπνισμένοι να διεκδικήσουν θέση στο τοπικό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συνθήκες της εκλογικής αναμέτρησης (εκλογικός Νόμος), οδηγούν την Ν.Δ. να μην διακινδυνεύσει να υποστεί απώλεια κοινοβουλευτικής έδρας σε επίπεδο Νομού και άρα στην συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα φέρει …ψηφαλάκια από …παντού και θα καλύψει τις αναμενόμενες και λογικές απώλειες της 3χρονης διακυβέρνησης της χώρας…