«Μάχη» με τις φλόγες και προσπάθειες να μην χαθούν και ανθρώπινες ζωές

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια όπου μαίνεται από χθες φωτιά καταστρέφοντας πυκνό δάσος, ενώ 3 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς κατοίκους.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Το χωριό Ροβιές, έχει παραδοθεί στις φλόγες και οι Αρχές να καλούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία.

Οι φλόγες κάλυψαν και τον δρόμο από την Λίμνη προς τις Ροβιές και η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία, ενώ το Λιμενικό απομακρύνει τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 30 χιλιόμετρα και κινείται προς τον οικισμό Κουρκουλών, προς τις Ροβιές και προς τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Φλόγες υπάρχουν σε αυλές σπιτιών και Πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει.

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να φύγουν από τα σπίτια τους και σε όσους βρίσκονται στην Καυκανιά και το Χελιδόνι. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι Κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Επίσης, εντολή να εκκενωθούν έλαβαν και όσοι μένουν στην Αρχαία Ολυμπία και στην κοινότητα Μιράκα λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιά.

Πυρκαγιά υπάρχει σε δασική έκταση στην Τορώνη, στην Σιθωνία Χαλκιδικής και σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς.

Τα πύρινα μέτωπα στην δυτική Μακεδονία είναι 3 και συγκεκριμένα στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, που κατακαίει δασική έκταση και 2 φωτιές σε Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στην δημοτική Ενότητα Ελλησπόντου.