Κοιμήθηκαν με …800σάρι και ξύπνησαν με …600άρι

Πρόβλημα εμφανίζεται με τους Ιδιώτες Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής, καθώς όπως καταγγέλλουν, ενώ αρχικά είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ.

Αρχικά, δηλαδή, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους, ωστόσο στη συνέχεια, αιφνιδιαστικά όπως αναφέρουν, εξαιρέθηκαν από την δυνατότητα είσπραξης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Οι Θεραπευτές δικαιολογημένα θεωρούν ότι αδικούνται κατάφωρα, αφού αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης.

Η λειτουργία των Θεραπευτηρίων δεν έχει ανασταλεί από το κράτος, ωστόσο, οι θεραπείες έχουν διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του «κορωνοϊού» την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση.

Σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ, οι ΚΑΔ των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, οι Θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

Τα Μέλη του κλάδου δηλώνουν πως «σε καμία περίπτωση αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να τους  ικανοποιήσουν, καθώς ήδη το επάγγελμα τους έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση».