Καταγγελία Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Είναι πολλά τα γεγονότα που μας αναγκάζουν με την σημερινή μας ανακοίνωση να καταγγείλουμε ενέργειες της πλειοψηφίας  του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ιδιαίτερα της Προέδρου που  υποβαθμίζουν την συλλογική λειτουργία και δράση του.

Σε μια περίοδο ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων για τον λαό και φυσικά για τους εργαζόμενους, με μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως η διαχείριση της πανδημίας  που προσαρμόζεται στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι στις ανάγκες της υγείας  του λαού, η τραγική  υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας, οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές απώλειες, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για 10ωρη δουλειά, για απλήρωτες υπερωρίες και άλλες αντιλαϊκές – αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, με σκοπό να φορτωθούν για άλλη μια φορά τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, η αντιδραστική αξιολόγηση του Νόμου .Βερναδάκη 4369/2015, ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας  και πολλά άλλα ζητήματα παλιά και νέα που αφορούν  τους εργαζόμενους των Περιφερειών, αντί το Σωματείο μας να προβάλει σθεναρή αντίσταση σε μια πολιτική που σχεδιάζει την ανάκαμψη της οικονομίας πάνω σε νέα αντεργατικά Νομοσχέδια που απογειώνουν την εργασιακή ευελιξία και εκμετάλλευση, επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου αδράνεια απέναντι στα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Εδώ επιπρόσθετα θέλουμε να αναφέρουμε ότι:

Όλα τα παραπάνω δείχνουν και το βαθμό απαξίωσης της λειτουργίας του Δ.Σ. και συνθέτουν τις επιλογές της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που προσπαθεί να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με την κυβερνητική αντεργατική πολιτική, την πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής των εργατικών αγώνων.

Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν! Ας μην απέχει κανείς! Να καταθέσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση χειραφέτησης των εργαζομένων, αγωνιστικής διεκδίκησης και ανόδου του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος για να φτάσει στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ