Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδικία που συντελείται εις βάρος των ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών, μέσω του rebate και του clawback, για 10 χρόνια.

Μετά τα μνημόνια, δεν έχουν λόγο ύπαρξης αυτά τα 2 άδικα μέτρα που «στραγγαλίζουν» τους Εργαστηριακούς Ιατρούς, βασικούς πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγώντας τους στην αναστολή λειτουργίας των Ιατρείων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων (ΙΣΤ) στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαστηριακών Ιατρών

* Κατάργηση του clawback και του rebate

* Επαναφορά των τιμών του κρατικού τιμολογίου

* Διαγραφή του τεχνητού χρέους

* Θεσμοθέτηση συλλογικής σύμβασης

* Θεσμοθέτηση ιατρικής αμοιβής

* Ανάκληση των ποιοτικών κριτηρίων που υποβαθμίζουν τον ρόλο του επιστημονικού έργου των Ιατρών και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εξεταζομένων.

Ο ΙΣΤ έχει καταθέσει λύσεις και προτάσεις για αυτό το φλέγον ζήτημα:

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμπαιγμού και εκμετάλλευσης, ο ΕΟΠΥΥ κομπάζει διοργανώνοντας στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2023 επετειακή εκδήλωση για να γιορτάσει τα 10 χρόνια προσφοράς στον ασφαλισμένο, χωρίς βέβαια να αναφέρει πως ένα σημαντικό τμήμα της προσφοράς αυτής χρηματοδοτείται από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων καλεί τα μέλη του, εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς και όποιο συνάδελφο θέλει να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους αυτό, σε διαμαρτυρία έξω από το Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το πρωί.

Δήλωση ενδιαφέροντος ώστε να ναυλώσουμε λεωφορείο μέχρι σήμερα το απόγευμα τηλεφωνικά στην Γραμματεία του Ι.Σ.Τ ή στην Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου Πρόεδρο του Ι.Σ.Τ.