Καταγγελία για Αστυνομικούς και …Αντώνη Σαμαρά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στον αγώνα για απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία της αστυνομίας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αστυνομική βία που είχε ως αποτέλεσμα  να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Συνέπεια της βάρβαρης και βίαιης αυτής επίθεσης  ήταν και ο τραυματισμός των συναδέλφων Θεοδώρας Δριμάλα μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και του Γιάννη Δελή βουλευτή του ΚΚΕ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν το σταματά καμία αστυνομική βία καμιά προσπάθεια καταστολής. Δυναμώνουμε  και συσπειρωνόμαστε στον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με γνώμονα την χρόνια προσφορά, σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών διεκδικώντας το μόνιμο διορισμό τους  σε όλες αυτές τις θέσεις που είναι απόλυτα αναγκαίες για την εκπαίδευση και τους μαθητές μας.

ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στρέφεται με αγωγή του εναντίον της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και του προέδρου της Μιχάλη Κουρουτού και ζητά 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του ΔΣ για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός ασκεί τέτοιου είδους διώξεις.

Η αγωγή στρέφεται εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών, εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, προσπαθεί να φιμώσει τα στόματα των ανθρώπων που αμφισβήτησαν τους ισχυρούς.

Θυμίζουμε πως η εκπαιδευτικός Φώφη Μπουλούτα, η οποία είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Ψυχικού για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του Αντώνη Σαμαρά λόγω προσπάθειας αντιγραφής σε εξετάσεις, δικαιώθηκε μετά θάνατον και ως εκ τούτου το υπουργείο προέβη σε ανάκληση της απόλυσης.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΟΙΕΛΕ και τον πρόεδρό της. Καταγγέλλουμε τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσπάθεια εκφοβισμού του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τέτοιες πρακτικές θα μας βρουν όλους απέναντι!

 

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ-ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ.

 

 

ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ