Καμπάνια κατά της βίας σε βάρος Γιατρών και Υγειονομικών

ΣΕ επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, αναφέρονται τα εξής:

«Τα επεισόδια βίας σε βάρος Γιατρών και Υγειονομικών έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια και αποτελούν πληγή, κυρίως για τις δημόσιες Υπηρεσίες υγείας – και δη τις νοσοκομειακές- χωρίς να λείπουν ανάλογα περιστατικά και από τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, στις οποίες όμως εμφανίζουν μικρότερη συχνότητα.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το σημαντικό αυτό ζήτημα, οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων και άσκησε ισχυρές πιέσεις στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ως αποτέλεσμα, περιλήφθηκε ως άρθρο 33 στο νόμο 5090/24 περί ποινικών κωδίκων διάταξη που προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους ασκούν βία σε βάρος Υγειονομικών.

Μετά την δημοσίευση της νομοθετικής ρύθμισης σε ΦΕΚ εκτυπώσαμε 2 αφίσες, στις οποίες φαίνεται η συγκεκριμένη Νομοθετική διάταξη, ώστε να ενημερωθούν ασθενείς, συνοδοί και κοινό που επισκέπτονται τις Υπηρεσίες υγείας και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Τις αφίσες σας αποστέλλουμε με σκοπό να αναρτηθούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές Υπηρεσίες υγείας.

Παρακαλούμε, ως εκ τούτου, τις αφίσες που σας αποστέλλουμε και θα παραλάβετε σε λίγες μέρες μέσω courier να τις αναρτήσετε με όποιον τρόπο κρίνετε ως πλέον πρόσφορo, ώστε να περάσει το μήνυμα και να εμπεδώσει η Ελληνική κοινωνία την ανάγκη σεβασμού των Γιατρών και Νοσηλευτών που την
περιθάλπουν».