«Καμπανάκι» μετά από αυτοψία στα Τρίκαλα

«Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει. Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει νερό από τον Αχελώο. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Όπως ανέλαβαν την ευθύνη να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες και σε ΄΄μία μέρα΄΄ ξεκίνησαν όλα τα έργα, έτσι και τώρα πρέπει  να βρουν την διαδικασία να ξεκινήσει σε ΄΄μια μέρα΄΄ και ο Αχελώος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά την  αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, σε όλο το μήκος του Πηνειού, από  την Καλαμπάκα μέχρι έξω από τα Τρίκαλα.

«Ο Πηνειός είναι ΄΄ζωή΄΄ για την Θεσσαλία, ΄΄ζωή΄΄ για τους ανθρώπους, για την  παραγωγή. Γιατί το νερό είναι ζωή και πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Χρόνια είχαν να γίνουν έργα καθαρισμού, να συντηρηθούν, να συμμορφωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι γέφυρες με την εποχή μας αλλά και με την κοίτη του Πηνειού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για πρώτη φορά έχει σε εξέλιξη έργα άνω των 18 εκ. ευρώ για τον Πηνειό. Καθαρίζουμε, διανοίγουμε αλλά και συντηρούμε γέφυρες εκεί όπου χρειάζεται.

Όμως ο  Πηνειός δεν έχει νερό. Υπάρχει πρόβλημα. Η γη όλο και ξηραίνεται. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με καμία ιδεολογική, ούτε οικονομική,  ούτε πολιτική επανάσταση. Αντιμετωπίζεται μόνο με μια βιολογική αφύπνιση. Πρέπει να έρθει νερό από τον Αχελώο. Δεν μιλάμε για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που ανήκουν στη ΔΕΗ.  Μιλάμε για το νερό που πρέπει να έρθει στον Θεσσαλικό κάμπο για να παράξει και να ζήσει ο κόσμος. Νερό που πάει χαμένο στον Αμβρακικό, που τόσα χρόνια πνίγει περιουσίες, το κράτος αποζημιώνει και η άλλη περιοχή δεν έχει να πιει νερό. Αυτό είναι Δημοκρατία, αυτό είναι το κράτος δικαίου, αυτό είναι ισονομία και ισοπολιτεία.

Το νερό δεν ανήκει πουθενά, ανήκει στον κόσμο. Δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Και ανάγκη έχει ο κόσμος της Θεσσαλίας για να πιει, να ζήσει, να συνεχίσει να παράγει», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε «Πρέπει να καταλάβουν όλοι,  πολιτική ηγεσία, δικαστική εξουσία,  φορείς ότι ο Αχελώος πρέπει να έρθει στην Θεσσαλία. Η Θεσσαλία αρχίζει να ερημοποιείται. Θα σταματήσει να παράγει, δεν θα αξίζει να κατοικείς. Δεν είναι κινδυνολογία, είναι πραγματικότητα. Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».