Και εμπλοκή Αστυνομικού στην δράση σπείρας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, από Αστυνομικούς, 9 Έλληνες ηλικίας 19 έως 40 ετών και 45χρονος Αλλοδαπός, και αναζητούνται 5 επιπλέον άτομα που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τουλάχιστον από τον Ιούλιο συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές οικιών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας (Βοιωτία, Χαλκίδα, Λαμία Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αχαΐα και Χαλκίδα).

Εξιχνιάστηκαν 59 κλοπές με το περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 330.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων, 28 ρολόγια, το χρηματικό ποσό των 41.114 ευρώ, 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 35 κινητά τηλέφωνα και μπλε φάρος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -για τα κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιποίηση Αρχής και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ για την υπόθεση προέκυψε και η εμπλοκή Αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η σπείρα, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στα παράνομα έσοδά της, ίδρυε επιχειρήσεις (λειτουργικές και εικονικές), ενώ μέρος των εσόδων επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.